Fotograf: Obama White House/Flickr

Nu bryter Barack Obama tystnaden

Obama kliver tillbaka in i rampljuset.

Nu bryter USA:s förre president tystnaden.

Efter flera månader ur rampljuset har Barack Obama gjort sitt första offentliga framträdande som expresident – åtta år i Vita Huset följdes av en lång semester tillsammans med Michelle.

På ett event med gymnasie- och universitetsstudenter i Chicago lyfte han fram vikten av samhällsengagemang och ungt ledarskap, skriver AFP.

Han sa sig vara optimistisk inför framtiden. Men Obama har sagt väldigt lite om sin efterträdare – trots att det har haglat anklagelser från Donald Trump, om allt från Obamas ansvar för regimen i Syriens handlingar, till avlyssning av Trump Tower.

Obama har tweetat några gånger, samt låtit en talesperson framföra utlåtande, bland annat för att dementera de ogrundade anklagelserna om olaglig avlyssning samt försvara sin sjukvårdsreform – som Trump misslyckades med att avveckla.

Men Obama har egentligen avstått från att kommentera Trumps insats så här långt. Det återstår att se hur länge det håller ifall det börjar ragla nya anklagelser från den sittande presidenten – ett sätt för Donald Trump att skifta uppmärksamheten från sina egna låga siffror i opinionen. 


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium