Fotograf: Noah Berger

Här är Mark Zuckerbergs galna plan för att ta över världen när smartphones och bildskärmar dör ut

När Smartphones dör ut och AR tar över vill Facebook vara navet i alla interaktioner - här är Mark Zuckerbergs galna plan för total dominans.

Facebook var bara början. Mark Zuckerberg har en ambitiös plan för att dominera techbranschen när smartphones och bildskärmar dör ut – och en ny galen era tar vid.

Steg ett är att utveckla teknologi i framkant, steg två är att utveckla produkter baserat på den tekniken och steg tre är att bygga ett ekosystem som används av externa utvecklare och bolag för sina egna verksamheter och affärer.

Zuckerberg ska utmana jättar som Google och Apple genom att skapa ett ”parallellt universum” för appar och verktyg som inte kommer att vara beroende av vare sig Android- eller iOS-operativsystem. Det skriver Matt Weinberger på Business Insider.

När Facebook nu lanserar första steget i en stor satsning på AR [Augmented Reality] går de i krig mot resten av techindustrin, genom att leda den trend som spås leda till döden av smartphones inom en snar framtid.

”Det har saknats en plattform för AR och i dag börjar vi att bygga den plattformen tillsammans”, säger Mark Zuckerberg och tillägger att även andra fysiska apparater kommer att bli överflödiga.

"Vi behöver inte en fysisk TV längre. Vi kan köpa en ’TV’-app för en dollar, rikta den mot väggen och kolla. Det är faktiskt rätt så otroligt när du tänker på hur mycket av de fysiska [prylar] vi har inte egentligen behövs”, säger han till USA Today.

Chefsforskaren på Facebook-ägda Oculus Research säger AR-glasögon kommer vara mainstream redan om fem år.

När fysisk och digital verklighet blandas och integreras vill Zuckerberg att Facebook skall vara navet i varje interaktion och transaktion – skriver Matt Weinberger i Business Insider.

Som mest galet blir det när Zuckerberg börjar prata om ”direct brain interface”, det vill säga möjligheten att interagera med den digitala världen med tankens kraft. Men det ligger än så länge väldigt långt in i framtiden.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST