På 100 dagar har Trump nått bottensiffror som ingen annan president i modern tid lyckats med – men en faktor gör att han sitter säkert

Trots rekordlåga siffror finns det en viktig faktor som gör att Trump kan känna sig trygg.

När Trump nu har suttit sina 100 första dagar som president gör han det med det lägsta stödet en amerikansk president har haft sedan det började mätas 1945.

42 procent tycker att Trump gör ett bra jobb som president, jämfört med till exempel Obamas 69 procent och George W Bushs (junior) 63 procent vid samma tidpunkt.

Samtidigt tycker 53 procent att Trump gör ett dåligt jobb och sex av tio litar inte på att han talar sanning, samt anser att han inte förstår vanliga människors problem. Det visar en mätning från Washington Post och ABC News.

Men det finns en viktig faktor som styrker Trump: hela 96 procent av de som röstade på honom i valet hösten 2016 uppger att skulle rösta på honom igen om det var val idag. Dessutom anser 67 procent att oppositionspartiet Demokraterna inte förstår sig på vanliga amerikaner.

Trots rekordlåga siffror för president Trump är USA alltså fortsatt väldigt splittrat, och Demokraterna har ännu en lång uppförsbacke framför sig om de vill ta tillbaka makten.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.