Fotograf: Elise Amendola

Har tagit in miljoner – men nu går svenska Netflix-utmanaren i konkurs

De har satsat på streamad film lika länge som Spotify satsat på musik – men nu går svenska Netflix-utmanaren i konkurs.

Svenska bolaget Headweb har satsat på streamad film lika länge som Spotify satsat på streamad musik. Men dagens verklighet kunde inte vara mer olika för bolagen – medan Spotify fortsätter som ett hajpat technolag på väg mot en börsnotering har Headweb försatts i konkurs. Det rapporterar Breakit.

”Det här var David mot Goliat. Vi var den lilla aktören som lyckades få 350 000 användare innan streaming hade slagit igenom” säger grundaren Peter Alvarsson till Breakit.

Skillnaden mot de andra streamingtjänsterna var att Headweb hyrde ut filmer online, vilket gav ett större utbud - men som samtidigt till slut bidrog till konkursen. Problemet var att filmbolagen ville ha stora miljonbelopp i förskottsbetalningar.

Det räckte inte med de cirka 40 miljoner Headweb tog in i riskkapital, konkurrensen från Netflix och andra streamingaktörer blev för hård.

Efter år av förluster och motgångar försatte ägaren till Headweb bolaget i konkurs förra veckan.

“Det var vi och SVT Play som lade grunden för att folk började streama i Sverige. Det var då folk började vända sig till video on-demand”, säger Peter Alvarsson till Breakit.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST