Fotograf: Julio Cortez / TT

Clinton om förnedringen mot Trump: Det var alla andras fel

"Det var en självsignerad dödsdom att ifrågasätta Hillarys kompetens i lojalitetsbesatta Clintonworld”, beskriver en ny bok om presidentvalet. 

En ny bok som beskriver Hillary Clintons valkampanj har skildrat en presidentkandidat som skyller bort den förnedrande förlusten till Trump på alla andra än sig själv.

I Jonathan Allen and Amie Parnes nyutgivna bok, "Shattered: Inside Hillary Clinton's Doomed Campaign", avslöjas att det rådde en negativ laganda i Clintonlägret; och att stämningen blev alltmer ansträngd när motgångarna –  som FBI-chefen James Comeys utredning mot Clinton bara dagar innan valet – började hopa sig. Det skriver Business Insider.

Elefanten i rummet: Den privata email-servern

Författarna Allen och Parnes menar att Clinton ”borde ha skyllt sig själv för” för email-härvan, istället för att "rikta sin vrede mot de egna konsulterna och kampanjarbetarna [..]".

Boken beskriver hur varken Hillary eller Bill Clinton ”kunde acceptera det enkla faktum att Hillary själv hade lamslagit sin egen kampanj [..]”.

Under ett konferenssamtal drygt ett år innan valet, ska Clinton-paret ha levererat en enorm utskällning till de egna för att inte ha lyckats rikta uppmärksamheten bort från mejlhärvan. Vid ett annat tillfälle beskrivs Hillary ha varit ”synbart, orubbligt förbannad på oss som ett team” och hon ”lät oss förstå att hon kände så”, säger en från Clintons team i boken.

”Den enda personen som Clinton inte var särskilt upprörd emot: hon själv. Ingen som tog ut sin lön från kampanjen kunde uppriktigt säga det till henne. Det var en självsignerad dödsdom att ifrågasätta Hillarys kompetens – till henne eller någon annan – i lojalitetsbesatta Clintonworld”, fortsätter Allen och Parnes.

Boken ger ett ytterligare exempel på Clintons korta stubin, från valvakan.

”Hennes röst höjdes. Hennes ögon växte i storlek. Hennes händer började röra på sig igen: ’de här typerna kom in’ sa Clinton. ’Vi klarade oss mycket bättre till det här hände'”, ska Clinton ha sagt syftandes till Comey och FBI-utredningen.  


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.