Fotograf: Spotify Press

Så mycket rusar Spotifys aktie efter nya avtalet — redan innan IPO:n

 

Efter förra veckans läckta nyhet om att Spotify kommit överens om ett långsiktigt avtal med musikjätten Universal rusar aktien på inofficiella handelsplatser. 

Spotify-chefen Daniel Ek bekräftade uppgifterna om ett avtal med Universal.

"Det här partnerskapet bygger på en gemensam kärlek till musiken, värdeskapande för artister och att leverera för fansen", sade han i en kommentar.

Avtalet sägs vara avgörande för att Spotify ska kunna genomföra sin omdiskuterade börsnotering och enligt Wall Street Journal kan en listning bli aktuell redan i höst.

Spotify har många hundra aktieägare och den inofficiella handeln i aktien har varit betydande under de senaste åren. Bland annat genom investmentbanken GP Bullhound som mäklar ihop affärer mellan köpare och säljare.

Den aktuella kursen för Spotify-aktien har enligt källor från Breakit på kort tid gått från runt 1 800 dollar till närmare 2 700 dollar under en förhållandevis rörlig handel. Värdet på aktien uppges ha haft en uppgång på omkring 50 procent.

Samtidigt handlas Snapchat-aktien till nästan 20 procent över priset efter att bolaget noterades för drygt en månad sedan, trots en extremt hög värdering. Något som sannolikt även har ökat intresset för Spotify-aktien.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.