Fotograf: Spotify Press

Så mycket rusar Spotifys aktie efter nya avtalet — redan innan IPO:n

 

Efter förra veckans läckta nyhet om att Spotify kommit överens om ett långsiktigt avtal med musikjätten Universal rusar aktien på inofficiella handelsplatser. 

Spotify-chefen Daniel Ek bekräftade uppgifterna om ett avtal med Universal.

"Det här partnerskapet bygger på en gemensam kärlek till musiken, värdeskapande för artister och att leverera för fansen", sade han i en kommentar.

Avtalet sägs vara avgörande för att Spotify ska kunna genomföra sin omdiskuterade börsnotering och enligt Wall Street Journal kan en listning bli aktuell redan i höst.

Spotify har många hundra aktieägare och den inofficiella handeln i aktien har varit betydande under de senaste åren. Bland annat genom investmentbanken GP Bullhound som mäklar ihop affärer mellan köpare och säljare.

Den aktuella kursen för Spotify-aktien har enligt källor från Breakit på kort tid gått från runt 1 800 dollar till närmare 2 700 dollar under en förhållandevis rörlig handel. Värdet på aktien uppges ha haft en uppgång på omkring 50 procent.

Samtidigt handlas Snapchat-aktien till nästan 20 procent över priset efter att bolaget noterades för drygt en månad sedan, trots en extremt hög värdering. Något som sannolikt även har ökat intresset för Spotify-aktien.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST