Fotograf: JD Lasica/Flickr

Här är Teslas nya oväntade satsning — som ingen av konkurrenterna vågar sig på

I torsdags meddelade Elon Musk via Twitter att företagets nya lastbil ska lanseras i september. 

Det verkar vara fullständigt omöjligt att få stopp på Elon Musks ambitioner. 

Lagom till påsken meddelade Elon Musk via Twitter att företagets nyaste satsning, en eldriven lastbil med namnet Tesla Semi, ska lanseras i september. Det skriver Business Insider.

I samband med tweeten steg Tesla-aktien med 2 procent, vilket i runda slängar motsvarar nästan 10 miljarder kronor i börsvärde.

"Vi tror att Tesla Semin kommer att leverera en ordentlig nedsättning i godstransport, samtidigt som den ökar på säkerheten och gör det väldigt roligt att manövrera [fordonet]," sade Musk i "Master Plan, Part Deux" förra sommaren, då nyheten om en Tesla-lastbil först kom ut.  

Men alla är inte lika optimistiska som investerarna.

Matthew DeBord från Business Insider påstår att satsningen riskerar att ta bort nödvändigt fokus från Musks privatbilssatsning, som nu är i ett kritiskt skede inför stundande lanseringen av Model 3. Dessutom är ingen av de största konkurrenterna i USA med i lastbilsmarknaden.

”Idén att någon överhuvudtaget på Tesla ska jobba på ett stort fraktfordon är totalt oförklarligt. Tesla har redan nu problem att gå från de omkring 100,000 fordon man producerar nu till fem gånger den volymen inom tolv månader. [Jättar som] GM, Ford och FCA har inte någon del i lastbilsmarknaden; deras verksamhet fokuserar bara på konsumentmarknaden.”


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST