De här enkla morgonrutinerna kan spara dig 20 timmar i veckan

Om du använder din tid rätt kan du korta ner din arbetsdag och spara dyrbar tid, enligt experten Benjamin P. Hardy.

Känner du dig stressad över att inte få tiden att räcka till? Benjamin P. Hardy, expert inom organisationspsykologi, har flera knep som kan hjälpa dig, enligt Thrive Global.

Ta vara på dagens första timmar

”De tre första timmarna på dagen är guld värda. Forskning visar att energinivån, viljan, och koncentrationen är som bäst på morgonkvisten. Du kan få väldigt mycket gjort om du prioriterar rätt” säger Benjamin P. Hardy.

Har du till exempel vanan att träna på morgonkvisten borde du tänka om och spara det till eftermiddagen. Se istället till att kliva upp lite extra tidigt och riva av så mycket som möjligt på jobbschemat. Det kommer underlätta en hel del.

Planera dagen på rätt sätt

För att kunna ha en produktiv morgon gäller det att du är fokuserad och inte störs av annat. Ta därför alla möten och mail efter lunch och vänta med att kolla på alla sociala medier till senare.  Detta är saker som lätt kan dra ut på tiden och göra arbetsdagen längre än den behöver vara. 

Värdera kvalitet istället för kvantitet

”8-timmarsdagar är inte nödvändigtvis så produktivt. De länder i världen som har högst produktivitet har också de kortaste arbetsdagarna”, säger Benjamin P. Hardy.

En vanlig arbetsdag för många är en blandning av högt tempo och pauser. Den typen av arbetstempo fungerar för att man har tid över. Den bästa prestationen sker under intensivt arbete. Se därför till att ha i högsta växeln – utan distraktioner. När du väl är ledig och släpper allt helt kommer kreativiteten också börja flöda – som en positiv effekt av det högintensiva arbetet.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST