Fotograf: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT

Är Fingerprints storägare på väg att göra en mångmiljonaffär?

Johan Carlström säljer lyxvåningen i Östermalm – och väntas gå med miljonvinst.

Johan Carlström, storägare i Fingerprint och tidigare vd för bolaget, är på väg att göra en affär värd minst 27 miljoner kronor.

Det är utgångspriset när han säljer sin lägenhet på 218 kvadratmeter i Östermalm. Jämfört med priset han köpte lägenheten för skulle utgångspriset ge en vinst på 13 miljoner kronor före skatt och kostnader. Det skriver Affärsvärlden.

Carlström misstänkt för flera fall av grovt insiderbrott.

Den aktuella förundersökningen gäller misstankar om att Johan Carlström kort före Fingerprints vinstvarning i december ska ha sålt aktier.

Rättegången mot Johan Carlström har skjutits upp. Den här gången beror det på den pågående förundersökningen om misstänkt insiderbrott då man i Sverige har rätt att få alla misstankar prövade samtidigt, skriver SvD Näringsliv.

Rättegången väntas bli av först efter sommaren. Däremot kommer rättegången om grovt insiderbrott mot tre andra personer att ske som planerat i april och maj i år.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.