Fotograf: Evan Vucci

Medan du sov tog Trump sitt första riktigt smarta beslut

Ett smart drag från presidenten.

Donald Trump har nu petat sin kontroversielle chefsstrateg Steve Bannon från det amerikanska säkerhetsrådet, National Security Council, rapporterar AFP.

Detta efter en utfärdad presidentorder under tisdagen i USA.

Att han försvinner från rådet ses som ett nederlag för Bannon, som tidigare varit chef för den högerextrema sajten Breitbart. Donald Trump har inte uttalat sig i ärendet.

Det är inte första gången någon får gå från det nationella säkerhetsrådet under Trumps korta tid som president hittills. Michael Flynn tvingades bort som chef för rådet i februari efter att han lämnat vilseledande uppgifter om sina kontakter med den ryske ambassadören i USA, Sergey Kislyak efter valet.

Flynn ersattes med generallöjtnanten Herbert Raymond McMaster som fick fullt förtroende att anställa sin egen personal. Att Steve Bannon nu försvinner från rådet anses stärka McMasters roll som chef för rådet, enligt nyhetsbyrån.

Däremot är det troligt att Donald Trump kommer fortsätta lyssna på Steve Bannons råd, skriver Bloomberg.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.