Fotograf: Obama White House/Flickr

Det här är det första framgångsrika människor gör på morgonen

Många av de mest framgångsrika ser till att maxa morgonen. Vad gör du när du kliver upp?

Många av de mest framgångsrika människorna ser till att få ut det mest av sin morgon, och utnyttjar de tidiga timmarna på dagen till sin fördel.

Här är några bra exempel, listade av Business Insider.

Förbered dig för dagen

Under tiden i vita huset var Barack Obama uppe med tuppen. Han maximerade effekten av sin morgon genom att lägga så lite tid som möjligt på onödiga beslut som att välja kläder. Istället ägnade han tiden till att förbereda inför möten eller öva på viktiga tal.

Meditera
Tv-personligheten och entreprenören Oprah Winfrey inleder dagen på ett lugnt sätt med meditation. Om du är en otålig person kan du trösta dig med att det räcker med korta sessioner. Fem minuter varje morgon är vad som gäller för Oprah.

Börja med morgonläsning
Det första många gör på morgonen är kanske att bläddra igenom alla sociala medier eller slå på tv:n. Affärsmannen Warren Buffet börjar dagen med att läsa allt från nyheter till skönlitterärt för att sätta igång hjärnan. Avkopplande och produktivt på en och samma gång.

Skriv dagbok
Författaren Tim Ferriss som har skrivit boken "The 4-Hour Workweek" vänder sig också till meditation på morgonen. Han dricker även ett speciellt te från Kina och ventilerar sina tankar och känslor i en dagbok innan han börjar sin dag.

Ha kvalitetstid
Om man inte är en morgonmänniska kan det kännas riktigt tufft att ta sig upp ur sängen. Men om du – liksom den framgångsrika entreprenören Richard Branson – använder morgonen som kvalitetstid med nära och kära kan det vara en bra motivation att kliva upp. Umgås med din familj eller ta en stund för dig själv och träna eller gå en promenad, precis som Virgin-grundaren gör.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST