Fotograf: Grant Cardone/YouTube

Vad var det som fick en skuldsatt 20-åring att plötsligt tjäna rejält med pengar? Inte att vara smartast – enligt honom själv

En helt vanligt 20-åring med rejäla studieskulder som plötsligt började tjäna stora pengar. Vad var framgångsfaktorn?

Han var pank och skuldsatt vid 21. Men någonstans mellan 20 och 30 började Grant Cardone plötsligt tjäna stora pengar kring 30-strecket hade han blivit dollarmiljonär.

Det handlar inte om att vara smartare, eller ha mer tur, än andra, menar Cardone.

Här listar han framgångsfaktorerna som hjälpte honom att gå från skuldsatt i 20-årsåldern till att äga 4 företag och tillgångar värda flera hundra miljoner dollar, berättat för Entrepreneur.

1. Följ pengarna
I dagens ekonomi kan man inte spara sig till miljonär. Se till att öka din lön istället. Börja följa pengarna så kommer det tvinga dig att hålla koll på dina inkomster och få dig att upptäck möjligheter.

2. Försök inte glänsa - prestera
Bli känd för din arbetsmoral istället för vilka lyxvaror du köper.

3. Spara för att investera, spara inte för att spara
Att spara pengar gör man bara för att investera dem. Använd aldrig sparpengar till något annat, inte ens i nödlägen, eftersom det kommer få dig att fortsätta följa steg 1. Cardone menar att han fortfarande, minst två gånger om året är helt pank eftersom allt överskott går till investerar.

4. Undvik skulder du inte tjänar på
Gör detta till din regel. Om ett lån inte kommer ge dig pengar ska du inte ta det. "Rika människor använder lån för att få en hävstångseffekt på sina investeringar och för att få ett större kassaflöde. Fattiga människor lånar för att köpa saker som gör rika gladare", skriver Cardone.

5. Behandla pengar som en svartsjuk älskare
Miljoner människor vill bli ekonomiskt oberoende, men bara om man prioriterar kan man lyckas med detta, menar han. Prioritera, prioritera! Pengar är som en svartsjuk älskare om du ignorerar dem kommer de ignorera dig.

6. Pengar sover inte!
"När jag var 26 arbetade jag inom detaljhandeln och affären jag jobbade i stängde kl 19. Oftast kunde du hitta mig där kl 23, fortfarande säljandes." Man behöver inte vara smartast eller tursammast, men jobba mer än alla andra. De flesta jobbar 9 till 5. Jag jobbar 95 timmar [per vecka]. Om du någonsin vill bli miljonär måste du sluta jobba 9 till 5 och jobba 95 istället" säger han till CNBC.

7. Skaffa en miljonärsmentor
Då kan du studera och lära av hur de gör och kopiera det. De flesta som är framgångsrika är även generösa och delar gärna med sig av sin kunskap.

8. Låt pengarna göra de tunga lyften
Att investera är miljonärers helga graal. "Mitt andra företag krävde en investering på 50 000 dollar. Det företaget har betalat tillbaka de 50 000 dollarna varje månad i tio år."

9. Sikta på tio miljoner, inte en miljon!
"Mitt enskilt största misstag har varit att inte tänka stort nog." Cardone uppmanar att sikta på mer än en miljon dollar, många siktar för lågt, menar han.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST