Fotograf: Carolyn Kaster

Kommer det här bli Trumps nästa stora nederlag?

Kommer president Trump lyckas vända trenden, eller väntar ett nytt bakslag?

Båda versioner av Donald Trumps inreseförbud stoppades av federala domare, och sedan misslyckades presidenten och hans republikanska regering med att få tillräckligt med stöd från det egna partiet för att lyckas skrota skrota Obamacare.

Trots storartade vallöften riskerar presidentens handlingskraft nu att glida honom ur händerna – och en kan en ny prestigeförlust kan vara på gång.

Den här veckan ska Trumps nominering till högsta domstolen, den konservative Neil Gorsuch, bekräftas i den amerikanska senaten. Men demokraterna hotar med att blockera kandidaten, som behöver 60 av 100 röster för att godkännas, skriver AP.

Situationen är så pass infekterad att republikanerna nu överväger att ändra reglerna – vilket kallas för "the nuclear option", eftersom det skulle bryta mot de varande normerna i senaten.

Om Trumps nominerade kandidat Neil Gorsuch inte lyckas bli godkänd vore det ett nytt bakslag för presidenten, som redan har en rad misslyckade åtgärder bakom sig och behöver vända trenden för att tackla sina snabbt dalande opinionssiffror – endast 37 procent av amerikanerna tycker nu att han gör ett bra jobb.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.