Här är 9 sätt att tjäna pengar under morgonkaffet – innan du ens går hemifrån

Börja dagen med att tjäna pengar.

Du har alla möjliga förutsättningar att tjäna pengar hemma vid frukostbordet. Här är 9 olika möjligheter, listade av bland annat Entrepreneur, Inc och Business Insider.

Bli konsult på distans
Om du sitter på värdefull kompetens är det en bra idé att dela med dig av den. Erbjud en konsulttjänst till individer eller företag online (via Skype eller Google Hangouts). Det kan bli en riktig guldgruva; VA har tidigare intervjuat 19-årige Tobias Julin, som går med skyhög vinst på att driva konsultbolag från sovrummet, och har Google på kundlistan.

Bli en Youtuber
Det är många som har tjänat både små och stora summor på YouTube. Det kanske känns avlägset, men det är värt en chans. Lägg upp roliga klipp, recensioner, spela musik eller något annat kreativt du är bra på. Svenske Felix Kjellberg, mer känd som PewDiePie, drar in över 70 miljoner på ett år.

Installera en autoresponder
En autoresponder kan användas för att sälja produkter, tjänster och medlemskap – genom att kunder lämnar sin mejladress på din sajt för att sedan få ett automatiserat mejl med en länk till nedladdningsbart material. Ett exempel på en autoresponder är OptinMonster, skriver entreprenören John Rampton i Entrepreneur.

Bli e-handlare på Amazon
Att lansera en e-handelssajt och bygga en kundbas är en lång och krävande process som kräver research, tillverkare, marknadsföring och kundservice bland mycket annat. Varför inte bara använda Amazon? Där finns ett redan etablerat ramverk för att sälja din produkt – du kan till och med få dina produkter fraktade direkt till Amazons varuhus.

Driv en blogg
Att blogga är alltid en bra idé. Får du bloggen att bli någorlunda poppis kan du till och med tjäna ordentligt med pengar på den.

Om du redan driver en blogg som huvudsyssla kan du ansluta andra företag till din webbsida. Varje gång någon lämnar din sida för att, till exempel, göra ett köp på sidan som var ansluten till din kan du få en provision. Det kräver lite finess och specifika kunskaper för att göra detta – men det går att lära sig.

Redigera media
Är bloggvärlden inte din grej? Om du är grym på olika dataprogram och mediaredigering kan du tjäna en hel del på att hjälpa bloggare och videobloggare med sitt material.

Bli sociala medier-expert
Att använda sina sociala kanaler som en tillgång är fortfarande relativt nytt för bolag, men samtidigt en väldigt viktig aspekt av att förbli relevanta på marknaden. Ta tillfället i akt och sälj dina sociala medie-kompetenser till mindre företag, som verkligen behöver den.

Lansera e-böcker
Har du ett expertområde inom ditt arbetsfält, eller något du brinner lite extra för? Producera och sälj e-böcker som handlar om just detta. Om du redan driver en blogg kan du kombinera det med att sammanställa alla dina inlägg till en e-bok.

Lär dig investera
Sitter dina sparpengar på ett nollräntekonto och äts sakta men säkert upp av inflation? Att investera är ett beprövat sätt att tjäna passiva pengar, och tack vare internet är det väldigt lätt att hålla sig uppdaterad. Läs mer, och håll koll på de senaste börsnyheterna på VA Finans.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.