Här är 7 grundläggande misstag – som hindrar dig från att bygga förmögenhet

Det finns ett några grundläggande misstag som står i vägen för att börja bygga förmögenhet vi ger dig snabbkoll.

Du har bara en inkomstkälla
Nyckeln till ökade intäkter är att ha flera inkomstkällor, enligt författaren Thomas Corley – 65 procent av de miljonärer som har tjänat sina egna pengar hade åtminstone 3 olika inkomstkällor.

Att köpa bostad
Bostadsköp är en investering som inte ger avkastning och samtidigt slukar pengar varje år på skatter och oväntade utgifter som underhåll. Istället för att lägga alla pengar på att köpa hus borde du lägga en del av dina pengar på hyra varje månad, och sedan använda resten för att investera eller lansera en egen verksamhet – det rekommenderar författaren och entreprenören James Altucher.

Du omger dig med fel personer
“Man ska vara noggrann med att välja en chef som kan vara en inspiration och som själv är intelligent och framgångsrik”, skriver Hill. Det här gäller naturligtvis inte bara din chef utan det handlar om att omge dig med människor som får dig att utvecklas och må bra. Människans natur gör att vi automatiskt anpassar oss efter de vi umgås med, vilket gör att sannolikheten att bli rik är större för den som umgås med andra rika personer, skriver Business Insider.

Du tar inte risker
“Den som inte tar några risker får oftast ta det som finns kvar efter andra har gjort sina val”, skriver Hill. “Att vara för försiktig är lika farligt som att vara för riskbenägen. Båda är extremer att akta sig för”, fortsätter han.

För att ens ha chansen att bli framgångsrik krävs även att man vågar chansa och ta risker. Dock inte utan ett noggrant övervägande först.

Du har fastnat på ett jobb du hatar

Det går inte, i alla fall för de flesta, att bli rik på något man inte tycker om. För att orka lägga ned den tid som krävs för att exempelvis ditt bolag ska bli framgångsrikt krävs det också att du brinner för idén. Stanna inte kvar på ett jobb där du känner dig stressad och inte tillfredsställd utan hitta istället ett jobb där du kan utvecklas och utmanas.

Du fokuserar på för många saker
“Koncentrera all din kraft på ett enda mål”, skriver Hill och menar att sannolikheten för att lyckas är betydligt större om du enbart fokuserar på en sak. Oavsett om det är att bli rik i sig eller att växa ditt bolag.

Avsaknad av social förmåga och oförmåga att samarbeta
“De flesta människor förlorar sina positioner och stora möjligheter i livet på grund av detta misstag än på grund av alla andra tillsammans”, skriver Hill.

Att bygga ett framgångsrikt bolag eller en framgångsrik karriär kräver lika mycket social förmåga och charm som strategi. Att vara trevlig är alltså ett bra knep, enligt författaren.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST