Fotograf: Gage Skidmore/Flickr

På bara 69 dagar har Trump lyckats med något som tog flera år för andra presidenter

Här är något som Trump har lyckats med, och dessutom på rekordtid.

Max 36 procent av amerikanerna tycker nu att Donald Trumps gör ett bra jobb, visar en ny mätning av Gallup.

Det är bara sju andra presidenter som har uppmätt ett så lågt förtroende, och för samtliga tog det minst ett år att nå dit – för Trump tog det 69 dagar. Harry Trumans förtroende rasade till 33 procent, men det tog 524 dagar som president för honom att nå den noteringen, skriver Business Insider Nordic.

Mätningen genomfördes mellan 24-26 mars efter att republikanerna misslyckats med att driva igenom en ny sjukvårdsreform som skulle ersatt Obamas Affordable Care Act.

Det är alltså 36 procent som anser att Trump gör ett bra jobb medan 57 procent inte håller med om detta påstående, återger UPI.

Trumps 36 procent är också 2 procentenheter lägre än den lägsta nivån för Barack Obama, enligt samma opinionsinstitut. Det är även lägre än det förtroende som Bill Clinton hade som lägst, 37 procent under hans första år som president 1993.

Det finns dock flera tidigare presidenter som haft en sämre lägstanivå än vad Trump har nu: George W Bush hade som lägst 25 procents stöd, George H.W. Bush (29), Ronald Reagan (35), Jimmy Carter (28), Richard Nixon (24), Lyndon Johnson (35) samt Harry Truman (22) – men bara inte så snart efter att de svurits in.

Vid förra mätningen hade Trump stöd av 41 procent. Störst stöd hade den nye presidenten veckan efter installationen med 46 procent.

Den president som har haft den högsta lägstanivån bland de presidenter som nämns av Gallup är John F. Kennedy som aldrig sjönk lägre än 56 procent.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.