Fotograf: Apple Press

Håller Apple äntligen på att skrota dyra prislappar? Här är 3 saker som talar för det

Här är 3 saker som talar för att du inte längre kommer behöva betala överpris på din nästa MacBook, iPhone eller iPad.

”Apple håller på att göra sina produkter mer tillgängliga genom lägre prissättning… för att utöka kundbasen” säger analytikern Neil Cybart till Business Insider Nordic.

Han pekar ut tre saker som pekar på att Apple nu satsar på att etablera sig i ett nytt, lägre prissegment.

  • Apple lanserade nyss en ny iPad till ett betydligt lägre pris än tidigare modeller. Prislappen på 330 dollar är även lägre än liknande plattor från konkurrenterna Samsung, Lenovo och Microsoft.

  • Samtidigt uppdaterade Apple också en av sina billigaste iPhone-modeller (iPhone SE) och utökade grundminnet från 16 till 32 GB, utan att sätta en högre prislapp.

  • Priset på de trådlösa hörlurarna AirPods (159 dollar) är lägre än för alla andra trådlösa hörlurar på marknaden, och även Apple Watch är förhållandevis lågt prissatt.

Samtidigt ryktas det om att den nya iPhone 8 som släpps i höst kommer kosta minst 1 000 dollar – vilket kan analyseras som att Apple samtidigt även satsar på att etablera sig i lyxsegmentet.

Apple är världens högst värderade börsbolag, men behöver hålla försäljningen uppe för att fortsätta växa – då gäller det att även etablera sig på marknader som Indien, vilket kräver en lägre prissättning, skriver Business Insider Nordic.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST