Fotograf: Evan Vucci

Lönekollen: Så mycket tjänar Trump egentligen som president

Efter valet sa Donald Trump att han kommer ta ut 1 dollar i lön som president men det stämmer inte längre. Så hur mycket tjänar USA:s president egentligen?

I sin första långintervju efter valet uppgav Donald Trump till CBS 60 Minutes att han inte tänker ta ut någon lön under sin tid som president, enligt Di.

”Svaret är nej. Jag tror att jag enligt lag måste ta ut 1 dollar, så det kommer jag göra” sade han under intervjun.

Men sedan dess har det varit tyst om saken. Nu visar det sig att Donald Trump trots allt kommer ta ut en presidentlön på 400 000 dollar per år, skriver Time.

Vita Husets presstalesperson Sean Spicer uppger dock att presidenten istället ämnar donera lönen till välgörenhet i slutet at året.

”Presidentens intention just nu är att donera sin lön vid slutet av året, och ber om er hjälp för att bestämma vart pengarna ska gå” säger han.

Trump blir i så fall inte den första presidenten i landet som skänker lönen till välgörenhet: Herbert Hoover och John F. Kennedy avstod från presidentlönen och valde att istället skänka den till välgörenhet.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.