Fotograf: Björn Larsson Rosvall/TT

Här är analytikerna som tror på stark comeback för Fingerprint – 200 procent över dagens kurs

Fingerprint har kraschat på börsen men har en stark comeback framför sig, enligt den här analysfirman.

Fingerprint Cards plågas av lageruppbyggnad i leveranskedjan och intäkterna för årets första halva väntas falla med 47 procent jämfört med motsvarande period året före.

Men den senaste tidens kursfall innebär att aktien nu har en uppsida på över 200 procent jämfört med normalförutsättningarna, skriver Redeye i en ny och uppdaterad analys av Fingerprint Cards.

Det rådande läget för Fingerprint Cards är värre än analytikerna, bolaget och även Redeye kunde förutse i början av året. Vinstvarningen tidigare i veckan chockade många investerare och den stora frågan nu är om den nuvarande nedåttrenden för intäkterna är början på en långsiktig fallande trend, eller om det är en tillfällig svacka.

Enligt Redeye kämpar bolaget nu med prispress på de mer mogna produkterna, men även för de nyligen lanserade produkterna finns det utrymme för förbättring.

Följ Fingerprint Cards aktie i realtid på VA Finans.

Redeye räknar med att den nuvarande situationen med lagerproblem kommer att vara över i andra halvåret 2017. Intäkterna kommer därmed under det andra halvåret att stiga med 17 procent, jämfört med andra halvåret 2016. Detta kommer sedan att följas av en tillväxt på 44 procent för helåret 2018, tror Redeye.

Aktien handlas för närvarande i närheten av Redeyes så kallade "bear case", det mest negativa scenariot, på 36 kronor. I Redeyes "base case", det enligt analysen mest sannolika scenariot, är aktien i stället värd 120 kronor vilket är 245 procent över fredagens stängningskurs 35:49 kronor. Bolaget behöver dock återfå marknadens förtroende innan detta kan bli verklighet, tillägger Redeye.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.