Gage Skidmore/Flickr

Trump till Sverige: Jag hade visst rätt

I en intervju med tidskriften Time har Trump förklarat varför han har rätt gällande Sveriges "ledsamma" situation.  

Förra månaden gjorde USAs frispråkiga president Donald Trump ett tal i samband med ett politiskt massmöte i Florida där han slängde ur sig anklagelser som syftade på att något terror-relaterat skulle ha inträffat i Sverige dagen innan — vilket inte stämde.

Nu har Trump diskuterat kommentarerna om Sverige i en intervju med tidsskriften Time.

Den amerikanska presidenten går till ny attack mot Sverige, och pekar ut upploppen i Rinkeby som bevis för att han haft rätt hela tiden.

”Jag gör uttalandet, och alla blir galna. Nästa dag har de ett massivt upplopp, och död, och problem”, sa Trump till Time.

När Time-reportern Michael Scherer påpekar Trumps många felaktiga påståenden på sista tiden, svarar presidenten att han haft rätt på de flesta stora saker, inklusive Brexit och NATO-ärenden.

Därefter säger Trump att likaså var hans kommentarer om Sverige korrekta, då det ”två dagar senare skedde ett enormt uppror i Sverige, och detta var exakt det jag menade, så jag hade rätt där också.”

Därefter grillas Trump av Time-reportern, som förundras över hur presidenten kan påstå att han haft rätt om det som ”hände på fredagen i Sverige” genom att syfta till en händelse som ägde rum efter talet.

”Det jag säger är att jag hade rätt. Jag pratar om Sverige. Det svenskarna har gjort åt sig själva och det är väldigt ledsamt, det är det jag talar om. Du kan formulera det på vilket sätt du vill. En dag senare hade de ett hemskt, hemskt upplopp i Sverige och du såg vad som hände, svarade Trump.”


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST