Fotograf: Alex Brandon

Källa: Nu finns det bevis på Trumps koppling till Ryssland

En högt uppsatt amerikansk politiker är övertygad om Trumps kopplingar till Ryssland.

 

Stormen kring Trump har igen trappats upp under veckan.

Nu har en högt uppsatt amerikansk politiker gått till hårt angrepp mot Donald Trump under en intervju med TV-kanalen MSNBC.

Sedan valkampanjen har den amerikanske presidenten fått utstå kritik för de kopplingar som han och hans närmsta stab sägs ha till Ryssland.

Trumps justitieminister Jeff Sessions anklagades förra månaden för mened efter att felaktigt ha hävdat i senatens förhör att han aldrig träffat ryska ambassadören under valkampanjen. Dessförinnan hade säkerhetsrådgivaren Michael Flynn fått avgå för att ha undanhållit information från vicepresident Mike Pence om hans diskussioner gällande underlättandet av ryska sanktioner med samme ambassadör - veckor innan Trumps tillträde som president. 

Nu har demokratiske kongressledamoten Adam Schiff uttalat sig om ärendet till MSNBC, och han hävdar att ”det finns bevis som beror på mer än omständigheterna” för en misstänksam koppling mellan Trump och Ryssland, och att det hela ”är väl värt en utredning”. Det skriver Business Insider.

Schiff, som är medlem i kongressens kommité för nationell säkerhet, vägrade gå in mer specifikt på påståendet förutom att säga att bevisen syftar till ”mänskliga observationer, resor, affärs- och telefonuppgifter samt redogörelser från personliga möten".

Business Insider påstår att Schiffs kommentarer är i samklang med en anonym CNN-rapport som publicerades igår, som hävdar att FBI känner till personer med anknytningar till Trump som varit inblandade med ryska agenter i en koordinerad smutskastningskampanj mot Hillary Clinton under valet.

Trumps administration har envist nekat alla anklagelser gällande kopplingar till Ryssland under valkampanjen. 


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant