Fotograf: Kim Jin-a

Varför stämdes Google plötsligt av ett pyttelitet svenskt bolag?

Vad fick ett litet svenskt bolag med 9 anställda att ge sig på Google - och hur gick det sen?

Nockeby Parkett & Entreprenad är en liten svensk golvfirma med 9 anställda och en omsättning på strax över 18 miljoner kronor per år.

Så varför gav de sig nyligen på Google?

Svaret finns i en väldigt negativ recension på Google, som påstår att firman inte dök upp för ett bokat uppdrag och avslutas med ”Undvik detta skojar-företag!” Det skriver Breakit.

Nockeby Parkett & Entreprenad menade att recensionen var falsk. De vände sig till Google direkt för att få inlägget borttaget men fick inte något gehör. Därför valde de att stämma sökjätten i svensk domstol, då majoriteten av deras kunder kommer in via Google.

Men strax därefter drog Nockeby Parkett & Entreprenad tillbaka sin stämningsansökan – efter att ha rådgjort med en jurist specialiserad på immaterialrätt, och insett att ekonomiska riskern var för stor.

”Våra kostnader skulle överstiga flera hundra tusen kronor vid en förlust”, sade Johan Karlsson på Nockeby Parkett & Entreprenad till Aftonbladet Morgon.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.