Fotograf: Andrew Harnik

Nya uppgifter: Så mycket skatt har Trump betalat

Nu har en av Trumps skattedeklarationer läckts från Vita Huset. 

Donald Trump har själv inte offentliggjort några skattedeklarationer – och bryter därmed med en decennier lång tradition bland USA:s presidenter.

Men nu har uppgifter från Trumps skattedeklaration år 2005 läckts från Vita Huset till en programledare på MSNBC. Det visar sig att Trump och hans fru Melania betalade 38 miljoner dollar i skatt, skriver Business Insider.

Det motsvarar 25 procent, men paret Trump gjorde även en avskrivning på 100 miljoner dollar för att undvika federal skatt, skriver Di.

Deklarationen visar också att merparten av skatten hamnade i kategorin ”alternative minimum tax”, vars syfte är att inte låta rika komma undan med att betala för lite skatt – en skatt som Trump har yttrat kritik mot och sagt sig vilja avskaffa, vilket alltså skulle gynna paret Trump privatekonomiskt.


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant