Fotograf: Andrew Harnik

Nya uppgifter: Så mycket skatt har Trump betalat

Nu har en av Trumps skattedeklarationer läckts från Vita Huset. 

Donald Trump har själv inte offentliggjort några skattedeklarationer – och bryter därmed med en decennier lång tradition bland USA:s presidenter.

Men nu har uppgifter från Trumps skattedeklaration år 2005 läckts från Vita Huset till en programledare på MSNBC. Det visar sig att Trump och hans fru Melania betalade 38 miljoner dollar i skatt, skriver Business Insider.

Det motsvarar 25 procent, men paret Trump gjorde även en avskrivning på 100 miljoner dollar för att undvika federal skatt, skriver Di.

Deklarationen visar också att merparten av skatten hamnade i kategorin ”alternative minimum tax”, vars syfte är att inte låta rika komma undan med att betala för lite skatt – en skatt som Trump har yttrat kritik mot och sagt sig vilja avskaffa, vilket alltså skulle gynna paret Trump privatekonomiskt.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.