Fotograf: Mark Lennihan

Nu vill de ha kvar symbolen för det moderna Wall Street

Hon står mittemot den ikoniska tjuren och viker inte en tum. Nu vill tusentals att den  populära statyn ska bli permanent.

"Fearless Girl" som skapats av konstnären Kristen Visbal placerades där förra veckan i samband med internationella kvinnodagen - och hyllas i både traditionella och sociala medier världen över.

Det är finansrådgivaren State Street Global Advisors som ligger bakom kuppen med syftet att lyfta frågan om kvinnligt ledarskap i en mansdominerad bransch.

"Enligt en MSCI-undersökning har företag med starkt kvinnligt ledarskap genererat en avkastning på 10,1 procent om året jämfört med 7,4 procent för de utan en kritisk massa av kvinnor i toppositioner, vilket motsvarar en 36,4-procentig ökning av den genomsnittliga avkastningen", skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Mängder av turister och förbipasserande har passat på att ta föreviga sig själva bredvid statyn, som har tillstånd att stå kvar i en vecka. State Street Global Advisors PR-ansvarige uppger för tidningen Fortune att de försöker få det förlängt till en månad.

Men en växande skara vill gå längre än så och permanenta statyn. Ett upprop på nätet för att behålla det "modiga och briljanta" initiativet hade över 8 000 namnunderskrifter på fredagen, rapporterar Fortune. Här kan du själv skriva under uppropet som riktar sig till New Yorks borgmästare Bill de Blasio.


NYHETSBREV


Kalendarium

MEST LÄST PÅ VA.SE

Senaste dygnet I veckan
  1. Legendariske investeraren: ”Nu kommer den största kraschen i vår livstid”
  2. De hade noll erfarenhet av e-handel – nu gör svenska duon en galen vinst på 46 miljoner
  3. Så mycket kostar en etta i Stockholm om 5 år
  4. Började som nattjobbare på McDonalds 1983 - nu har hon byggt ett svenskt snabbmatsimperium som säljer för 200 miljoner
  5. 21 saker du gör på jobbet som förstör karriären
  1. Han lämnade i natt - och Trump är rasande
  2. Legendariske investeraren: ”Nu kommer den största kraschen i vår livstid”
  3. Obamas Trump-kritik blev just världens populäraste tweet någonsin
  4. Nordkorea är nu skyldiga Sverige 2,7 miljarder – och har fortfarande inte betalat för 1 000 Volvos
  5. Nu har de bara 12 arbetsdagar kvar att undvika en ekonomisk katastrof - och börskrasch

SENASTE VA

VA Karriär