Fotograf: Andrew Harnik

Nu kommer Trumps nya förbud – så påverkas vi i Sverige

USA:s president skrev just under ett nytt inreseförbud, med några uppdateringar. Var är det som kommer gälla?

Den 16 mars kommer Trumps nya inreseförbud träda i kraft, och vara i 90 dagar – det ersätter det tidigare inreseförbudet som stoppades i rätten.

Medborgare från Sudan, Syrien, Libyen, Somalia, och Yemen kommer förhindras resa in i landet, om de inte har ett visa sedan tidigare. Irak, som omfattades av det förra förbudet, är inte med den här gången – mycket på grund av landets roll i bekämpningen av IS, skriver Business Insider.

Det kommer också bli svårare för svenskar som både vill jobba i Silicon Valley, och för de som redan gör det.

Väntetiderna för arbetsvisum kommer att öka drastiskt, då de stora techbolagen inte längre kommer kunna betala en särskild avgift för att gå före i kön – och det påverkar även svenskar som redan jobbar i Silicon Valley, då de behöver ett nytt arbetsvisum om de ska byta jobb, skriver Breakit.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.