Fotograf: Laurent Gillieron

Mångmiljardären: Jag var lika lycklig när jag var lärare – och tjänade 12 dollar i månaden

Han jobbade som lärare för 12 dollar i månaden, och var lika lycklig då som idag – med en massa miljarder på banken.

Jack Ma är numera Kinas rikaste man, efter att hans e-handelsimperium Alibaba börsnoterades till ett värde av 25 miljarder dollar i september förra året.

Men pengar är inte allt för mångmiljardären; han påstår att han var minst lika lycklig när han jobbade som lärare i hemstaden Hangzhou och tjänade 12 dollar i månaden – precis efter examen från universitetet. Det säger han i en ny dokumentär, skriver Business Insider.

Du vet hur du ska spendera dina pengar om du har begränsade tillgångar, men som miljardär medföljer ett stort ansvar, menar Jack Ma.

”Om du har mindre än 1 miljon dollar, då vet du hur ska spendera de pengarna. Om du har 1 miljard då är det inte dina pengar [längre]… De pengarna jag har idag är ett ansvar” säger Jack Ma och tillägger att han känner ett behov av att lägga pengar på ”samhället.”

”Ärligt talat, när folk har för stora tankar om dig då är det ditt ansvar att lugna ner dig och vara dig själv” säger han till CNBC.

”Hemligheten är att hjälpa de som vill bli framgångsrika. Hjälp unga, hjälp små människor – för de små kommer at bli stora” säger Jack Ma till CNN Money.


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium