Fastighetskungen: Glöm alla investeringstips – här är misstagen som står mellan dig och din första miljon

De flesta investeringstips går ut på att du ska börja tidigt. Det är helt fel, enligt mannen som äger fastigheter för miljarder så här borde du tänka istället.

25 år gammal var han djupt skuldsatt och fast på ett säljjobb han hatade. Fem år senare hade han byggt en egen förmögenhet – mångmiljonären Grant Cardone menar att vändpunkten var när han började lägga ned många extra timmars arbete.

”De flesta jobbar 9 till 5. Jag jobbar 95 timmar [per vecka]. Om du någonsin vill bli miljonär måste du sluta jobba 9 till 5 och jobba 95 istället. Det går 168 timmar på en vecka. Du borde lägga de flesta av dem på att arbeta – om du vill förändra din situation måste du jobba. Kan du jobba hårdare än resten av befolkningen kommer det går bra för dig” säger miljonären Grant Cardone till CNBC.

Ett av misstagen som står mellan dig och din första miljon är alltså att inte jobba hårt nog, enligt Grant Cardone.

Här är några andra val och beteenden som han anser står i vägen för att bygga förmögenhet, skriver Business Insider.

Ta inte studielån
”Tanken att du ska låna pengar för att gå någonstans under fyra-fem år där du inte tjänar några pengar är löjlig.”

Spara pengar för rätt syfte
”Spara för akutsituationer, spara för framtiden, spara för pensionen – du vill inte spara för några av de anledningarna. Det du borde spara till är möjligheten att investera. Och när du gör den investeringen ska du inte diversifiera; satsa allt på en sak.”

Investera inte för tidigt
”Och det ska vara en säker investering. Jag letar efter säkra investeringar som växer flera gånger om över tid – investeringar i produkter eller bolag som är garanterade att fortfarande finnas kvar i framtiden.”

”Börja inte investera tidigt, som alla tidningarna säger. Jag skulle inte investera ett enda öre innan jag har 100 000 dollar på banken säger Cardone till Business Insider.


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant