Här är 5 kompetenser du borde ha på ditt CV just nu

Här spanar vi in några av de hetaste kompetenserna 2017 – och tipsar var du kan lära dig dem.

Det är de digitala kompetenserna som kommer göra dig särskilt attraktiv på arbetsmarknaden i år.

Kan du sökordsoptimera, publicera i CMS och analysera trafik i Google Analytics?

När alla företag ska driva en framgångsrik digital närvaro behöver de bland annat anställa personer som både kan producera content och analysera digital trafik – vi reder ut begreppen, och tipsar om hur du kan lära dig mer.


Adobe CC

Adobe CC (Creative Cloud) är en molnbaserad serie mjukvara som innefattar bland annat Photoshop och InDesign – bildhantering och layout är viktiga färdigheter för alla jobb som på något sätt har med media att göra, men kan även appliceras på en rad andra områden. Videoredigering i Premiere Pro kan också vara värdefullt. Du kan testa samtliga program gratis i 30 dagar, och det finns gränslösa mängder med lättfattliga tutorials på YouTube.

CMS/Webbpublicering
CMS står för Content Management System och betecknarett system för webbpublicering och redigering. De vanligaste i Sverige är WordPress och Episerver. För att öva dina färdigheter kan du använda en grundläggande version av WordPress gratis på obegränsad tid.

Microsoft Excel
Visst kan du använda Excel på grundläggande nivå, men skulle du kalla dig själv för expert? Att kunna föra in och analysera information på ett effektivt är väsentlig kunskap i många branscher.

SEO
Search Engine Optimization (SEO), eller sökordsoptimering, går ut på att skriva och publicera material som hamnar högt upp bland sökresultaten på Google – en alltmer essentiell digital kompetens som är väldigt hett eftertraktad på jobbmarknaden.

Google Analytics
Liksom SEO är Google Analytics numera en oerhört eftertraktad digital kompetens. SEO handlar om att nå ut digitalt, och Google Analytics handlar om att mäta och analysera effekten. Allt du behöver för att komma igång är ett Google-login; gratis tutorial-serien Analytics Academy tar dig sedan igenom grunderna steg för steg.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST