Nästan ingen tror de kan leverera – så ska Fingerprint tysta belackarna

Svenska börsbolaget en skyhög målsättning för 2017  men hur ska de lyckas nå dit?

Prognosen för 2017 är att rörelsemarginalen ska överstiga 35 procent. Men nästan ingen i analytikerkåren tror att företaget kommer leverera. Enligt Dagens Industri är det bara en av sju analytiker som tror att Fingerprint klarar målsättningen.

 

 

På längre sikt, år 2017 till 2019, siktar bolaget på en snittmarginal på 30-35 procent. Nivåer som få branscher kommer i närheten av.

 

Men Fingerprint Cards vd Christian Fredrikson menar att det är fullt rimligt.

"För att klara av det kan vi inte stanna vid att vara en leverantör av standardiserade chip. Vi måste vara innovativa och ta fram nya funktionaliteter och kombinera hårdvara med mjukvara. Det är underförstått om man ska kunna ha sådana marginaler", säger han till DI.

Köpet av ögonteknikbolaget Delta ID är ett steg mot att bli mer av en systemleverantör.

"Vår målsättning utgår från att ha en kombination av mjuk- och hårdvara där vi bygger system. Gör man bara en komponent i värdekedjan blir det svårt", säger Christian Fredrikson till Dagens Industri.

Även om analytikerna tvekar kring målet är aktien populär. Allt fler analytiker ser köpläge efter den blodiga vinstvarningen i december. 57 procent av de som följer bolaget har just nu en positiv rekommendation, enligt databasen Factset. Det är den högsta nivån sedan november 2015.

Enligt analytikernas genomsnittliga riktkurs ska Fingerprint upp 27 procent på ett års sikt.

Följ Fingerprints aktie på VA Finans.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.