Fotograf: Gage Skidmore/Flickr

Här är VA:s viktigaste idag

Källor: På onsdag utfärdar Trump en ny exekutiv order om immigration allt du behöver veta den 27 februari, på 1 minut.

TRUMP UTFÄRDAR NY IMMIGRATIONSORDER PÅ ONSDAG
USA:s president Donald Trump kommer på onsdag att utfärda en ny exekutivorder på immigrationsområdet. Det rapporterar nyhetsbyrån AP med hänvisning till en senior källa inom den amerikanska administrationen.

I så fall kommer Donald Trump att skriva på ordern en dag efter att han håller ett anförande inför den amerikanska kongressen, vilket ska ske på tisdag. Först var Donald Trumps avsikt att utfärda ordern i mitten av förra veckan, men planerna ändrades.

Den förra exekutivordern på området från Donald Trump stoppades av en amerikansk domstol.

REGERINGEN SKROTAR FÖRSLAGET OM BANKSKATT
Regeringen kommer inte att gå vidare med förslaget om bankskatt som utredningen om skatt på finanssektorn överlämnade i november förra året. Det framgick av ett pressmeddelande på fredagskvällen.

Per Bolund meddelade på onsdagen förra veckan att regeringen avsåg ändra det förslag som låg på bordet. Beskedet kommer efter att flera remissinstanser har varit kritiska till utredningens förslag.

"Regeringspartierna och Vänsterpartiet är överens om att inte gå vidare med detta breda förslag. Arbetet fortsätter med ett förslag som minskar banksektorns skattefördel", skriver regeringen i ett pressmeddelande.

I ett separat pressmeddelande meddelar regeringen att finansdepartementet inom kort kommer remittera ett förslag som innebär att avgiften till resolutionsreserven höjs.

"Det stärker resolutionsreserven och därmed de offentliga finanserna med drygt 3 miljarder kronor 2018. År 2019 prognostiseras avgiftsuttaget bli drygt 6 miljarder kronor högre än idag på grund av en växande banksektor", skriver regeringen.

Finansminister Magdalena Andersson, och finansmarknadsminister Per Bolund håller en presskonferens på lördagen med anledning av beskedet.

FINGERPRINT-SENSOR MED I HUAWEIS NYA SERIE
Fingerprint Cards fingeravtryckssensor FPC1268 finns med i Huaweis nyaP10-serie som lanserades på söndagen i samband med telekommässan i Barcelona. Det framgår av ett pressmeddelande.

Sensorn FPC1268 är Fingerprint Cards första lösning optimerad för tjocka material och den kan placeras under displayglaset på en telefon. I november 2016 lanserade Huawei telefonen Mate 9 Porsche Design med den aktuella sensorn, vilket var den första kommersiella lanseringen med FPC1268.

Huaweis P10-serie inkluderar smartphonemodellerna P10 och P10 Plus. I ett pressmeddelande på söndagen skriver Fingerprints kinesiska konkurrent Goodix att bolaget ska leverera sin sensor IFS ("Invisible Fingerprint Sensor") till Huawei P10 & P10 Plus.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST