Succéentreprenörerna: Här är knepen vi använder för att tjäna miljoner

De har alla gjort sina företag till guldgruvor – här delar superentreprenörerna med sig av sina bästa knep för att nå toppen – och tjäna miljoner.

För att driva en lönsam och växande verksamhet handlar det inte bara om att dra in stora intäkter, utan även att spara pengar. Personliga relationer och förhandlingar med leverantörer, kollegor och partners är en stor del av arbetet som kan driva verksamheten framåt.

Här är knepen som succéentreprenörerna använder för att bygga framgångsrika bolag, skriver Entrepreneur.

Knyt personliga kontakter
Du kommer långt på kompetens, men många gör affärer med människor de gillar och får ett bra personligt intryck av. Att lära dig läsa människor är en skicklighet som är värdefull. Om du till exempel vet huruvida någon är introvert eller extrovert, eller vad som motiverar dem, är det lättare att veta hur du ska ta dig an personen.

Du har också mycket att vinna på att studera andra kulturer. Om du ska förhandla i Kina så lär dig några fraser på kinesiska – det är både artigt och uppskattat, menar Tai Lopez, rådgivare till ett flertal storföretag.

Förhandla med win-win som mål
När du förhandlar med en annan part är det lätt att bara se den egna vinsten. Försök att göra motparten så nöjd som möjligt med förhandlingen genom att hjälpa denna att uppnå sina mål.

Kör inte över folk – få dem att se bra ut istället, då behåller du en bra relation med förhandlaren menar Maury Rogow, vd på Rip Media Group.

Klipp banden med de som saboterar
Det kan hända att leverantör gör ändringar eller snedsteg som plötsligt kostar företaget massvis med pengar. I detta fall är det många som letar efter andra sätt att skära ner kostnaderna runtomkring, men bara för att du har en deal med någon betyder det inte att den är skriven i sten. Var hård och ställ höga krav på dina leverantörer.

Var inte rädd att hota med att lämna dem i värsta fall – det kan leda till att de gör vad de kan för att tillgodose dina finansiella krav, vilket gör att du kan spara in en ordentlig summa, menar Craig Handley, medgrundare av Listentrust.

Lär dig sälja – även om du hatar det
Om du lär dig diverse säljtekniker kan du tjäna pengar allt snabbare. Är du ingen säljperson? Lär dig ändå. Det spelar ingen roll om du brinner för det eller inte.

Säljexpertis kan hjälpa dig i många förhandlingssituationer – så sätt igång att öva, skaffa en säljcoach och läs på. När du har fått kläm på det kan du dra in miljoner, enligt James Swanwick, entreprenör och författare.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

MEST LÄST PÅ VA.SE

Senaste dygnet I veckan
  1. Proffsens varning: Sälj de här 7 aktierna innan det är för sent
  2. Jättelik SAS-strejk rycker närmare – kunder erbjuds omboka sina biljetter
  3. Rekordkvartal får specialisten att rusa på börsen – allt om dagens rapporter
  4. Trump ställde Twitters vd till svars i Vita huset: Varför krymper min följarskara?
  5. Är fri frakt på väg bort inom e-handeln? Zalandos helomvändning kan vara början till slutet
  1. Proffsens varning: Sälj de här 7 aktierna innan det är för sent
  2. Skönhetsjätten säger hejdå till över 1 miljon följare på sociala medier – vill slippa ”algoritmernas tyranni”
  3. Tesla-storägaren har i tysthet dumpat nästan alla sina aktier
  4. Svenskt lyxluftskepp till Nordpolen – de blåser liv i gammal teknik som skonar klimatet
  5. Jättelik SAS-strejk rycker närmare – kunder erbjuds omboka sina biljetter

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.