Fotograf: Anders Wiklund/TT

Nu kan du söka jobb med dina misstag – svenska modemärket bryr sig inte om dina bedrifter

Har du gjort många misstag i karriären? Vill du få ett toppjobb på svenska modemärket? Här är något för dig.

När du söker jobb är det vanligtvis bedrifterna som står i fokus. Men när Björn Borg nu ska hitta en ny PR Manager väljer de att vända upp och ner på den traditionella rekryteringsprocessen. Syftet är att hitta kreativa medarbetare, som inte är rädda för att misslyckas.

”Vi behöver individer som är öppna med sig själv, som inte är rädda att försöka. Det är viktigt att man som individ förstår att livet inte blir som man tänkt sig. Vi vill se kandidater som är superpassionerade och vill göra skillnad för någon annan än sig själva. Det är det personliga som gör störst skillnad” säger Björn Borgs vd Henrik Bunge.

Rekryteringen är anonym – kön, ålder och bedrifter är inte relevant. Det enda som är intressant i sammanhanget är de misstag du har gjort som sedan lett till viktiga erfarenheter.

”Nästan inget i min karriär har gått som jag har tänkt mig från början. Du måste inse att allt inte blir som du tänkt dig, men att du ska fortsätta jobba mot ambitiösa mål ändå” säger Henrik Bunge.

Ansökningen sker via sajten mistakes.se, och är ett samarbete mellan fackförbundet DIK och Björn Borg.

”Vi tror att en sådan här form av rekrytering kan ge oss en ärligare bild av de sökande när de inte uppmanas visa upp en fläckfri version av sig själva” säger Lena Nordin, Björn Borgs HR-chef.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST