Fotograf: Volvo Cars Press

Här är VA:s viktigaste idag

Allt du behöver veta den 15 februari, på 1 minut.

HÖG BRIST PÅ ARBETSKRAFT I STOCKHOLM
Bristen på arbetskraft i Stockholms län är den värsta på åtta år, visar en rapport. (SvD)

KÖPSTOPP FÖR ALLRA
Pensionsmyndigheten beslutade att köpstoppa Allras fonder inom premiepensionen. (SvD)

SAAB BLICKAR ÅT ÖST
Saabs vd Håkan Buskhe spår att oron i Ukraina kommer att leda till fler affärer med de forna öststaterna. Bland annat utvärderar Rumänien och Bulgarien köp av sjömålsrobotar för uppskattningsvis 3-4 miljarder kronor. (Di)

VOLVO CARS NÄRMAR SIG BÖRSEN
Volvo Cars ser ut att ha tagit ytterligare steg mot en börsnotering. Vid en extra bolagsstämma konverterade Li Shufu, som äger Volvos ägare Geely, alla sina 500 000 aktier till nya röststarka A-aktier vilket betyder att Geely kan fortsätta att kontrollera bolaget även om en stor del säljs vid en notering. (Di)

SPELCHEFEN VILL REGLERA
Betssons vd Ulrik Bengtsson väntar otåligt på en reglering av den svenska spelmarknaden. Marginalerna kommer sjunka men omsättningen stiger så mycket att vinsten i kronor blir högre, säger han i en intervju. (Di)


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST