Fotograf: McDonald's Press

Vd:n på miljardbolaget: Därför borde alla jobba på McDonald’s någon gång i livet

McDonald's är en bra start på karriären enligt den här börs-vd:n. Och Amazon-grundaren håller med.

"Varje 16-åring borde jobba på McDonald's, eftersom där lär du dig verkligen att jobba."

Det säger Sheryl Palmer, vd på börsjätten Taylor Morrison, en av de största byggentreprenörerna i USA, till CNBC. Hon fick sitt första jobb på snabbmatskedjan 15 år gammal, och jobbade sig upp genom leden under gymnasie- och universitetstiden.

"Det fanns många lärdomar om livet på det jobbet. Det finns inga genvägar" säger hon.

När Sheryl Palmer var 20 blev hon marknadschef för McDonald's i San Diego. Och hon är inte den enda som förespråkar att börja arbetslivet på en snabbmatsrestaurang.

"Du lär dig mycket som tonåring på McDonald's, annat än vad du lär dig i skolan. Underskatta inte värdet av det" säger Amazon-grundaren Jeff Bezos till författaren Cody Teets. Idag sitter Jeff Bezos på tillgångar värda kring 71 miljarder dollar, enligt CNBC.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.