Millennial: Därför ska du inte förlita dig på ett vanligt 9-17 jobb

"Om du inte hittar ett sätt att tjäna pengar medan du sover kommer du jobba tills du dör."

Warren Buffett har sagt att "om du inte hittar ett sätt att tjäna pengar medan du sover kommer du jobba tills du dör."

De flesta millennials satsar fortfarande på den traditionella karriärvägen som går ut på att skaffa sig en universitetsexamen och sedan bli anställd lönearbetare under arbetslivet.

LÄS MER: Här är 7 sätt att tjäna pengar medan du sover

Men den typen av karriär har blivit en allt sämre investering – om man bland annat kollar på hur osäker jobbmarknaden har blivit och att möjligheterna till en ordentlig pension försämrats. Det påpekar entreprenören och experten på digital marknadsföring Lanre Onibalusi, i Entrepreneur.

Han menar att bristen på trygghet och jobbmöjligheter innebär att fler och fler nyutexaminerade tar jobb som inte matchar deras utbildningsnivå – samt att det är lätt för arbetsgivarna att helt enkelt göra sig av med dig när de hittar ett billigare alternativ.

Dessutom kommer all din expertis och kompetens begränsas till ett särskilt område om du satsar på en karriär som anställd – och går miste om andra kunskaper, som till exempel hur du tjänar pengar på att investera. 

LÄS MER: 6 sätt att tjäna extra pengar när du redan jobbar heltid

För dig som ändå vill jobba på ett vanligt 9-17 är nyckeln att hitta en extra inkomstkälla, enligt Lanre Onibalusi. På så sätt garderar du dig själv, och blir inte lika beroende av din arbetsgivare – samt ökar chanserna till ett rikt och varierat liv.


NYHETSBREV


Kalendarium

SENASTE VA