Företagen som ger dig chans att resa jorden runt gratis – och tjäna pengar samtidigt

Inte lust att lägga stora summor på dyr semester? Det finns andra sätt att se världen på.

Att åka på semester kan bli dyrt, men det finns men än en sätt att se världen på. Flera organisationer och företag bjuder dig på resan om du är villig att jobba lite under semestern, vissa ger dig dessutom betalt. Det skriver Forbes.

Om du är bra på engelska finns det många möjligheter att res gratis. Sajten Diverbo erbjuder engelskspråkiga en gratis semester i Tyskland eller Spanien utbyte mot att du hjälper lokalbor öva på engelska.

För dig som kan tänka dig att bli utomlands en längre period listar sajterna TEFL.com och ESL Cafe betalda jobb som engelskalärare över hela världen.

Har du god hand med husdjur och växter? Företag såsom Trusted Housesitters och HouseCarers förmedlar uppdrag som husvakt, från London till Sydney och alla tänkbara orter däremellan.

Vill du göra något mer äventyrligt än att vara husvakt listar sajten AdventureWork alla möjliga typer av tjänster; allt från korta semesteruppdrag till längre placeringar utomlands. Företaget PGL erbjuder till exempel uppdrag på skidorter i Frankrike, Italien, Österrike och USA – du får boende, mat, liftkort och skidutrustning samt en mindre kontant ersättning.

Om du gillar att mjölka kor och plantera morötter kan du alltid testa hur det är att vara i bonde, i vilket land som helst. Organisationen WWOOF förmedlar placeringar på ekologiska gårdar över hela världen. Du jobbar några timmar per dag i utbyte mot mat och boende samt tid till att utforska dina omgivningar.

Andra möjligheter till volontärjobb finns på sajter som Workaway och HelpX, en av många innovativa resurser för arbete som sprungit ur delningsekonomin, skriver Forbes.

Det finns många sätt att se världen på, oavsett budget.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST