Fotograf: Yubico

Hennes okända techsuccé spås bli nästa Fingerprint – värt flera miljarder enligt investerare

Här är doldisen som kan vara Sveriges nästa unicorn, och ett nytt Fingerprint.

Entreprenörsparet Stina och Jakob Ehrensvärds succébolag Yubico är enligt erfarna techinvesterare värt minst ett par miljarder kronor, skriver Breakit.

Nu spås den svenska doldisen bli nästa Fingerprint.

”Stina och Jakob är två gudabenådade entreprenörer. Jag har investerat i techsektorn i 30 år och jag tror den här investeringen kommer att bli min bästa” säger techinvesteraren Johan Hernmarck, till Breakit.

LÄS MER: Hennes techbolag gör succé i Silicon Valley – därför nobbade hon ett av världens största riskkapitalbolag

Han äger åtta procent av Yubico – en ägarandel som lär ha ökat rejält i värde när försäljningsintäkterna ökat från kring 10 miljoner kronor 2013 till nästan en halv miljard kronor 2016, enligt prognosen.

”Jag tror ingen av oss ägare skulle sälja vare sig om vi erbjöds en miljard kronor för bolaget. Yubico kan bli ett nytt Fingerprint om man lyckas fullt ut med sin vision och det är jag övertygad om att de kommer att göra” säger Johan Hernmarck.

Yubicos produkt är en lösning för säkrare inloggning online, med bland andra jättarna Google, Facebook och Salesforce som kunder, enligt Di Digital.

Yubicos inloggningslösning på den amerikanska marknadens kan liknas med svenska säkerhetsstandarden bank-id, något som idag saknas i USA. 

”Vi utvecklar och säljer en unik teknik för säker login, som är enklare att använda, säkrare och mer skalbart än traditionella bankdosor, engångskoder via mobilen och smarta kort” säger Stina Ehrensvärd i en intervju med Almi.

Stina Ehrensvärd har tilldelats Svenska Innovationspriset av Veckans Affärer.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.