6 sätt att tjäna extra pengar när du redan jobbar heltid

Jobbar du heltid men känner ändå inte att lönen räcker till? Här är några enkla sidoprojekt du kan starta för att dra in mer pengar.

Det är väldigt vanligt att vara stressad över pengar, även för dem som jobbar heltid – du har antagligen studieskulder, bolån, höga levnadskostnader eller andra finansiella åtaganden som pressar budgeten.

De goda nyheterna är att det inte är så komplicerat att generera extra inkomster, även vid sidan av ett heltidsjobb – tack vare dagens digitala förutsättningar.

Här är 6 idéer för hur du relativt enkelt kan tjäna en extra inkomst vid sidan av jobbet, författade av entreprenören Sujan Patel i Business Insider.

Använd Amazon
Att lansera en e-handelssajt och bygga en kundbas är en lång och krävande process som kräver research, tillverkare, marknadsföring och kundservice bland mycket annat. Varför inte bara använda Amazon? Där finns ett redan etablerat ramverk för att sälja din produkt – du kan till och med få dina produkter fraktade direkt till Amazons varuhus.

Bli verksam inom delningsekonomin
Uber och Airbnb är bara början – fler och fler hyr i stället för att köpa. Hyr ut din bostad, parkeringsplats, möbler eller annat som det finns efterfrågan på – du behöver helt enkelt fundera ut vad du har som kan bli en tillgång.

Få betalt för att göra det du redan gör på fritiden
Vad trivs du med att göra på fritiden? Du kanske till exempel går på träningspass på gymmet – om du då går en kurs för att bli certifierad träningsledare så kan du röra på dig och få betalt för det samtidigt.


Lansera en online-resurs
”Min e-bok ’100 dagar av tillväxt’ drog eventuellt in mer intäkter än mitt vanliga jobb. Det krävde en hel del förberedelser, men när produkten var klar krävdes väldigt små insatser samtidigt som säljintäkterna rullade in” skriver Sujan Patel och tillägger att om skrivandet inte är din starka sida går det lika bra att prodcuera en video-resurs.

Investera i fastigheter i liten skala
Med begränsat kapital att investera går det att köpa semesterbostäder utomlands för uthyrning, eller investera i kommersiella fastigheter via digitala plattformar – svenska tjänsten Tessin möjliggör till exempel crowdfunding i fastigheter.


Starta service-verksamhet

”Att starta en service-verksamhet kräver inte ett stort nätverk, digital närvaro eller särskilt mycket overhead” skriver Sujan Patel, som rekommenderar att du börjar med att berätta för människor i ditt redan existerande nätverk vad du erbjuder för tjänst, och be dem sprida ordet vidare. Som exempel på service-verksamhet nämner han catering, frilansskrivande och digital marknadsföring.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST