Fotograf: Spotify Press

Här är 6 heta svenska techbolag som blickar mot börsen

Det svenska techundret öppnar för många spännande börsnoteringar.

Techsektorn är het på börsen och flera experter tror sig se ett antal svenska bolag som kan bli aktuella för listning inom kort, skriver VA Finans.

Enligt Di Digital fortsätter noteringsivern bland de svenska techbolagen; under förra året noterades 38 techbolag på börsen och trenden ser ut att fortsätta.

"Sektorn har momentum nu, vilket kan medföra att vi får se lika många noteringar i år", säger Greger Johansson, rådgivare på Redeye, till Di Digital.

Här är de hetaste svenska techbolagen som kan bli IPO-aktuella under detta år eller nästa, enligt Di Digital.

  • Spotify – musiktjänst Klarna – betaltjänst
  • Zound Industries – känt för hörlurarna Urban Ears och de mobila högtalarna Marshall
  • Boozt –  e-handelsbolag
  • Izettle –  betaltjänst
  • Mathem – matleverantör


Per Roman, medgrundare och managing partner på GP Bullhound, som är rådgivare för och delägare i en rad svenska börskandidater, som Spotify (NTL), Klarna (NTL) och Zound Industries (NTL) tror också på ett starkt noteringsår i år.

"Intresset på marknaden för förvärv och fusioner har aldrig varit starkare i branschen, och det brukar korrelera ganska väl med antalet börsnoteringar", säger han till DI Digital och tillägger att fler techbolag noterades i Stockholm än i London i fjol.

 


För dig som prenumerant

VA Superkarriär:

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.