Fotograf: Andrew Harnik

Lista: Här är bolagen som kapat banden med familjen Trump hittills

Det är inte alltid bra för affärerna att kopplas till presidenten. Här är bolagen som kapat banden med fmailjen Trump hittills.

Efter att Donald Trump tillträtt som president har flera kritiker uppmanat folk att bojkotta de bolag som stödjer presidenten, bland annat genom upproret  #GrabYourWallet i sociala medier. I sin tur har den motsatta sidan gjort sitt bästa för att svartlista de bolag som är uttalade Trump-kritiker. Det skriver Business Insider Nordic.

Flera bolag har sett risken med att kopplas till presidentfamiljen, och valt att öppet klippa banden med familjen Trump – däribland en rad återförsäljare av Ivanka Trumps diverse modeprodukter.

Och nu när Trump vill bygga sin mur är det flera stora byggbolag som inte vill tävla om miljardkontraktet, av rädsla för att varumärket kommer skadas av att associeras med ett sådant projekt. Det skriver Bloomberg.

Här är bolagen som kapat banden med familjen Trump hittills.

Uber
Ubers vd Travis Kalanick har valt att hoppa av Trumps affärsråd – efter en omfattande protest mot bolaget som enligt New York Times ledde till att över 200 000 raderade sina Uber-konton.

Bellacor
Heminredningskedjan tog bort alla Trump-produkter redan i november 2016.

Nordstrom
Butiken har meddelat att de slutar sälja Ivanka Trumps varumärke med kläder och accessoarer, på grund av en minskad försäljning.

Macy’s
Varuhuset slutade sälja Donald Trumps eget klädmärke med herrkläder redan under 2015 på grund av den dåvarande presidentkandidatens negativa uttalanden om emigranter från Mexiko. Företaget fortsätter dock än så länge att sälja Ivanka Trumps varumärke.

Wayfair
Inredningsbutiken slutar sälja Trumps heminredningsprodukter.

Shoes.com
Den kanadensiska e-handelsbutiken för skor dumpade Ivanka Trumps skomärke i November, som en respons på att konsumenter hotat med bojkott.

Neiman Markus
Samtliga Ivanka Trumps smycken har försvunnit från återförsäljaren Neiman Markus sajt.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST