Fotograf: Daniel Sjöström/Flickr

Vill du göra karriär utomlands? Här är länderna med högst löner och livskvalitet

Bra väder, karriärmöjligheter och låga kostnader – här är länderna som ger mest livskvalitet just nu.

Det är många faktorer som spelar in när ett lands livskvalitet ska bedömas – så som väder, levnadskostnader, karriärmöjligheter, rätt balans mellan arbete och fritid, tillgång till sjukvård och utbildning samt infrastruktur.

Taiwan är det land som ger högst livskvalitet när du som utlänning flyttar dit, baserat på faktorerna ovan.

Det visar en nyss genomförd undersökning från nätverket InterNations. Undersökningen omfattar över 14 000 svarande av 174 olika nationaliteter, boendes i 191 olika länder. Det skriver Business Insider.

De högst placerade nordiska länderna är Danmark som nummer 21, och Finland som nummer 19. Sverige är samtidigt bäst i världen på arbetskultur, enligt en undersökning bland utländska karriärister som brittiska storbanken HSBC genonmfört.

Schweiz är det land där utländska medborgare får högst lön, med 1,7 miljoner kronor per år i snitt enligt HSBC – men stigande levnadskostnader gör att Schweiz hamnar som 10 när det gäller livskvalitet överlag.

Här är topp 10 länder med högst livskvalitet när du flyttar dit:

  1. Taiwan
  2. Österrike
  3. Japan
  4. Spanien
  5. Costa Rica
  6. Malta
  7. Tjeckien
  8. Singapore
  9. Tyskland
  10. Schweiz

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST