Khaldon, adept: ”Jag har fått höjd i mitt tänkande och mognat i mina prioriteringar”

Khaldon Hindi, controllerchef på Siemens, var en av 160 adepter i Novares & Veckans Affärers Mentorprogram 2016. Vi frågade vad Khaldon har lärt sig, och vilka insikter han tar med sig från programmet.

Vilket behov hade du som gjorde att du behövde en mentor?
– Jag hade behov av att prata med någon utanför min egen organisation, för att få nya idéer och bredda mina perspektiv. Jag såg även att en mentor kan bidra till egna utvecklingen och allmänt hur man ska tackla saker i sin vardag.

Hur lade du och din mentor upp era träffar, rent praktiskt?
– Jag och min mentor har träffats på frukostmöten, vi startade med att träffas varannan vecka och fortsatte sedan att ses gång i månaden, vilket fungerade utmärkt.

Vilka frågeställningar har du tagit upp med din mentor, och hur utvecklades relationen?
– De huvudsakliga frågeställningarna som har diskuterats har kretsat kring personal, affärsmodeller och rent allmänt om bolagsstyrning. Vår relation utvecklades riktigt bra under året, är fantastiskt nöjd med min mentor!

Vad har du som adept fått ut av mentorskapet?
– Jag har fått höjd i mitt tänkande, mognat i mina prioriteringar och tankar. Jag har fått nya perspektiv kring att vara transparent – och sedan köra på! Rent krasst så innebär det att välja en strategi och sedan följa den. Mitt främsta utvecklingsområde har berört personalsidan – hur jag ska leda folk och strukturera min business på bästa sätt. Min mentor har också utmanat mig att tro mer på mina idéer, och sedan ifrågasatt dem, som om jag presenterade dem internt.

Vilken är den största insikten du har landat i under mentorskapet?
– Den största insikten har varit att jag kan köra på, att inte hålla på och vela. En annan lärdom är att benchmarka vad som finns utanför huset, inte bara vad som finns internt inom bolaget. Personligen har jag utvecklats mycket och jag har fått riktigt bra feedback internt på grejer jag har tagit med mig från programmet.

Är det något som du velat haft mer av i mentorprogrammet?
– Jag hade gärna sett ännu mer diskussioner om ledarskap, exempelvis hur man leder folk som är unga, gamla, prioriterar annat än jobbet. Det hade även varit intressant att lära sig ännu mer om strategi och hur utvecklar man en business.

Är det något annat, utöver mentorskapet, som du tar med dig från programmet?
– Jag tar med mig ett nätverk och personer som jag lärt känna genom dem gemensamma nätverksträffarna. Och nätverksgruppen med andra adepter var utmärkt! Det var riktigt kul och givande att träffa drivna personer i samma sits.


Novares & Veckans Affäers Mentorprogram 2017

I maj startar en ny omgång av det populära mentorprogrammet där framtidens ledare och specialister får näringslivets mest tongivande ledare som mentorer. Har du behov av en mentor? Eller vill du nominera någon i din organisation? Läs mer på novare.se/mentorprogram och hör av dig till Sofie Jungmar, programansvarig på Novare Leadership Academy.

sofie.jungmar@novare.se
+46 761 67 63 62


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.