Fotograf: Dan Coleman

Sveriges 101 Supertalanger 2017 – Karriäristerna

Här är Sveriges mest begåvade karriärister just nu.

1. Michaela Bruneheim
Ålder: 32
Bolag: SPP
LÄS MER: Hon vet hur du gör kometkarriär: ”Se till att leverera, det måste inte vara perfekt”
Började direkt på SPP Sverige efter studier på Handels och har gjort en kometkarriär. I sin roll som chef för försäkring har hon drivit igenom ett jätte­projekt i att byta IT-system och utveckla produkterna.

2. Moa Estmalm
Ålder: 29
Bolag: MTG
Under tre år på Kinneviksägda MTG har hon gått från managementtrainee till vd för ett av de snabbast växande affärsområden Viafree/Play.

3. Fredrik Weibull
Ålder: 32
Bolag: Storebrand
Vd på ett av Norges mest välkända sakförsäkringsbolag. Har även framgångsrikt arbetat med olika investeringar i familjföretaget RA Weibull AB och startat den digitala
posttjänsten Digitalpost.

4. Regina Donato
Ålder: 38
Bolag: Halebop
Chef för mobiloperatören och innan dess chef för Telias molnbaserade företagslösningar med en lång erfarenhet från telekombranschen. Hon har bland annat varit produktionsansvarig för Telias mobila tjänster och nät i Norden och Baltikum.

5. Sam Rihani
Ålder: 37
Bolag: Facebook
Sverigechef för världens största sociala nätverkstjänst sedan 2012. Har tidigare arbetat på bland annat Kanal 5, Clear Channel och SvD.

6. Michael Westling
Ålder: 33
Bolag: Ericsson
Uppsalaekonom vars första jobb blev global key account manager hos Huawei för Tele 2-gruppen där han ledde ett team i ett flertal olika länder. I dag sitter han som ansvarig för global sales och business development förVodafone Group.

7. Richard Hertvig
Ålder: 31
Bolag: Alvestaglass
Efter att ha drivit sin egen glasskiosk i Växjö köpte han upp sin lokala distributör Alvesta Glass som i våras genom Pepins gjorde en av de första större crowdfunding/aktieförsäljningarna i Sverige. Med nästan tusen nya aktie­ägare har bolaget nu noterats på Pepins Market.

8. Malin Hultqvist Claesson
Ålder: 32
Bolag: Stayhard
Inledde sin karriär efter Handelshögskolan i Göteborg som trainee på MTG. Efter Rum 21 gick hon sedan vidare i e-handelskarriären till Ellos Group-bolaget där hon i dag är vd.

9. Philip Lindqvist
Ålder: 27
Bolag: Bonnier Broadcasting
Har en bakgrund inom medier och telekom då han tidigare har varit ansvarig för business controll och strategi inom Bonnier. Han har även varit managementkonsult på The Boston Consulting Group. I dag strategichef på Bonnier Broadcasting.

10. Anders Brinck
Ålder: 31
Bolag: Shortcut Media Group
Började sin karriär som investment banker sista året på Handels och jobbade fyra år innan han bytte bana. Han är nu vd för börsnoterade Shortcut Media Group.

11. Kajsa Lundborg
Ålder: 22
Bolag: Dropshipd
Hon har har redan hunnit drivit flertalet e-handels- och appföretag i New York, hållit Ted Talks och föreläsningar för över 15 000 personer runt om i landet och arbetat med tillväxt på Spotify.

12. Niclas Blomqvist
Ålder: 29
Bolag: Reforce International
Har en utbildning inom ekonomi och marknadsföring från Lunds universitet och är i dag den yngste delägaren någonsin på banbrytande konsultbolaget Reforce International. Dessutom medgrundare av Gimi AB med appen Veckopengen och av mdgsweden.se.

13. Sofia Kacim
Ålder: 26
Bolag: Per Schlingmann AB
Kommunikationskonsult som föreläser och konsultar om generation Y och coachar och retoriktränar större profiler inom näringsliv och politik. Hon har även grundat det kvinnliga affärsnätverket Her Global Network och är före detta huvudcoach för talare inom Tedx Stockholm.

14. Nicolas Nath
Ålder: 32
Bolag: Reebok/Adidas
Började som trainee för Absolut Vodka med bas i New York och London som affärsutvecklare och global brand manager. Blev 2016 rekryterad till Adidas Groups nordiska ledningsgrupp där han i dag ansvarar för Reebok Norden.

15. Karin Josefsson
Ålder: 33
Bolag: SSAB
Har en bakgrund inom teknisk fysik och har arbetat tre år på konsultfirman Mc­Kinsey. Hon är nu enhetschef för verksamhetsutveckling på SSAB i Oxelö­sund där hon ansvarar för stora delar av stödet till ståljättens produktion.

16. Cronja Hultin
Ålder: 26
Bolag: Whispr Group
Marknadschef med ansvaret för att driva och utveckla det amerikanska kontoret i New York. Whispr Group är en big data-baserad social mediebyrå som jobbar med ett flertal starka varumärken.

17. Henrik Eidvall (f.d. Björkqvist)
Ålder: 30
Bolag: Arla Foods
Har snabbt tagit sig vidare från traineeprogrammet F15 till att vara landschef för två av bolagets viktigaste marknader i Sydostasien, Singapore och Malaysia.

18. Nick Larsson
Ålder: 26
Bolag: Truecaller
Head of growth & partnerships för Truecallers internationalisering med huvudfokus på Europa. Har tidigare arbetat på företag som Prime PR, Rocket Internet och startat bolag inom alltifrån kläder till videoproduktion.

19. Nor Toma
Ålder: 29
Bolag: Happy Socks
Pr-direktör med tidigare erfarenhet från klädkedjorna Monki, Weekday och Samsøe & Samsøe. I dag driver hon det globala arbetet för 70 marknader.

20. Erik Lagerlöf
Ålder: 36
Byrå: Vinge
Jurist på advokatbyrån i Stockholm med tidigare erfarenheter från bland annat Cambridge, Harvard och EU-domstolen. Han blev under hösten professor i juridik vid Handelshögskolan och Visiting Fellow vid St Edmund's College, tjänster där han kommer att fokusera på internationella frågor och framför allt på relationen mellan Storbritannien och EU.

21. Jacob Stedman
Ålder: 38
Bolag: Reach for Change
Före detta student vid Handelshögskolan i Stockholm som efter det spenderade sex år på konsultföretaget McKinsey. Sedan 2013 har han arbetat på Kinnevikstiftelsen Reach for Change, en av världens största inkubatorer, där han i dag är tf vd.

22. Johnny Jiang
Ålder: 21
Bolag: Daniel Wellington AB
Tog studenten för drygt två år sedan och började direkt efter det jobba på det svenska klockföretaget Daniel Wellington. Han började som marketer och lanserade Daniel Wellington i Kina där han etablerade bolagets kontor som 19-åring.

23. Adam Vilhelmsson
Ålder: 26
Bolag: H&M
Sitter i ledningsgruppen för IHM Bussines School där han en gång har studerat. I dag arbetar han också med onlineexpansion för H&M New Business.

24. Lisa Karlsson Bruzelius
Ålder: 30
Bolag: Moderna Försäkringar
Privatmarknadschef som ansvarar för ett team på ett tjugotal personer som arbetar med försäljning, marknad och produktutveckling. Hon har tidigare arbetat i fem år på Telenor och varit managementkonsult på Bain.

25. Peder Osterkamp
Ålder: 31
Bolag: MTR Express
Peder startade karriären på McKinsey och gick efter det in som chief commercial officer på tågbolaget där han i dag är kommersiell chef. Han leder en organisation med cirka 45 medarbetare, alltifrån servicevärdar ombord till marknads- och säljorganisationen.

26. Anders Skägg
Ålder: 27
Byrå: AG advokat
Jurist som tog sin examen från Stockholms universitet. I dag är han advokat och yngste delägaren.

27. Maria Hamrin Lanzarone
Ålder: 37
Bolag: Pfizer
Hon har en examen från Handelshögskolan i Stockholm där hon utnämndes till Female Economist of the Year. År 2003 började hon sin karriär på Pfizer där hon nu är ansvarig för Pfizer Innovative Health smart-portfölj i Sydamerika.

28. Lina Thunberg
Ålder: 21
Bolag: Löwengrip Care & Color
Försäljningschef på bolaget som drivs av Isabella Löwengrip och Pingis Hadenius. Hon sitter även i styrelsen för Ung företagsamhet Stockholm, Raoul Wallenberg Differencemakers och är ordförande i Ung företagsamhets alumninätverk i Stockholm.

29. Ingrid Forsberg
Ålder: 30
Bolag: HSBC
Med examen från Handelshögskolan i Göteborg blev hon rekryterad som konsult till Deloitte i London. Nu är hon digital analytiker på HSBC i London och utvecklar internetbank till en av världens största banker.

30. Klas Landelius
Ålder: 32
Bolag: JKL
Associate director som hunnit med att arbeta på kontoren i Bryssel, Washington och New York. Från sin Stockholmsbas leder han nu utvecklingen av JKL:s kriserbjudande och är rådgivare till ledningar i flera branscher.

31. Jacob Lovén
Ålder: 35
Bolag: Urbit
Har en bakgrund inom Klarna och har haft chefsbefattningar både inom Schibsted och MTGx. I dag är han försäljningschef på logistikföretaget Urbit.

32. Molly Söderström Högling
Ålder: 29
Bolag: Envirotainer
Med en magisterexamen i ekonomi från Linköpings universitet har hon arbetat som konsult på EY innan hon kom till Envirotainer där hon i dag är utvecklingschef.

33. Ali Bouzeid
Ålder: 23
Bolag: DHL
Ingenjörsstudent i industriell ekonomi från Linköpings universitet som samtidigt arbetar som vd-assistent på DHL i Schweiz. Han har även hunnit samla på sig erfarenhet inom finans från Royal Bank of Scotland i England.

34. Leandro Saucedo
Ålder: 32
Bolag: Acast
Efter Handels och KTH och därefter olika jobb inom investment banking är han nu chief investment officer på podcasttjänsten som ansluter lyssnare, podcastskapare och annonsörer i en helt integrerad one-step shop.

35. Frank Lindgren
Ålder: 22
Bolag: Joe & The Juice i Sverige
Operativ chef i den svenska verksamheten som består av 32 juicebarer, mer än 150 anställda och som i år väntas omsätta 130 miljoner kronor.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST