Fotograf: Lindsten/Nilsson, Pierre Ekman, Dan Coleman, Ten Music Group, Avanza

Sveriges 101 Supertalanger 2017 – Finansfolket

Här är Sveriges mest begåvade finansfolk just nu.

1. Gustav Berggren
Ålder: 36
Bolag: Avanza Bank

Har en bakgrund inom juridik från Gents universitet och Stockholms universitet plus business administration and leadership vid Suffolk University. Han har tio års erfarenhet från Avanza och sitter sedan två år tillbaka i ledningen och är nu chef för privatbanken.

2. Oscar Karlsson
Ålder: 31
Bolag: Handelsbanken
Förvaltar Sverigefonden på flera miljarder, med ansvar för placeringarna i några av Sveriges största bolag. Studerade i Uppsala och på Cass Business School och har även arbetat på Erik Penser och Dagens Industri.

3. Sverker Åkerblom
Ålder: 34
Bolag: Blackrock
Började sin karriär på investmentbanken Lazard i London. Efter en tid på solenergibolaget Tessera började han på Blackrock, världens största kapitalförvaltare, där han i dag jobbar som director alternative investments renewable power.

4. Joakim Dal
Ålder: 30
Bolag: GP Bullhound
Anslöt sig till GP Bullhound 2014 som investment manager och arbetar med Sidecar riskkapitalfonder. Har även arbetat med private equity på EQT och M&A på Morgan Stanley.

5. Henrik Forsberg Schoultz
Ålder: 31
Bolag: Ernström & Co
Investment manager med tidigare erfarenhet från McKinsey och Nordstjernan som nu arbetar på investeringsbolaget. Civilingenjör från Chalmers där han har belönats med John Ericsson-medaljen.

6. Nina Rawal
Ålder: 37
Bolag: Industrifonden
Har en magisterexamen i biomedicin och en doktorsexamen i molekylär neurobiologi. Nu är hon chef över investeringsteamet inom life science och har sedan innan erfarenhet från BCG i både Stockholm och New York.

7. Christer Magnergård
Ålder: 36
Bolag: DNB
Head of Equities, Sweden, och själv expert på verkstadssektorn där han är rankad topp tio-analytiker i Sverige.

8. Douglas Holmstrand
Ålder: 28
Bolag: Pareto Securities
Aktiechef som sin unga ålder till trots arbetat i tio år på Pareto, tidigare med equity sales.

9. Sam Myers
Ålder: 27
Bolag: Balderton Capital
Principal som driver investeringar i Norden där tidigare investeringar har inkluderat företag som My SQL och Bookatable. Den nuvarande portföljen har företag som Kobalt Music, Tictail och Rebtel.

10. Nick Lundvall
Ålder: 26
Bolag: General Atlantic
Inledde sin karriär på Morgan Stanleys M&A-avdelning i London. År 2014 blev han rekryterad till den globala tillväxtinvesteraren General Atlantic där han som associate ansvarar för all verksamhet i Norden.

11. Andra Farhad
Ålder: 23
Bolag: Börshajen
Börshaj som skapat sin egen förmögenhet samtidigt som hon före­läser i utsatta områden om ekonomisk frihet samt har startat och driver "Sveriges snabbast växande utbildningsplattform för sparande och investeringar".

12. Miriam Grut Norrby
Ålder: 31
Bolag: Schibsted Growth
Investeringschef som hjälper svenska startupbolag att växa. Hon sitter även i styrelserna för Prisjakt, Lendo, Mittbolån och SUP 46 och har insyn i många techbolag på nära håll.

13. Björn von Sivers
Ålder: 28
Bolag: Vostok New Ventures
Han är chef för investor relations och en medlem av investeringsteamet på Vostok New Ventures Ltd. Han har tillbringat de senaste åren med fokus på onlinemarknadsplatser och företag med starka nätverkseffekter och tillväxtmarknader.

14. Kunal Chauhan
Ålder: 24
Bolag: Lazard
Analytiker på investmentbanken Lazard i New York. Han fick stipendium till Macalaster College i Minnesota där han har studerat.

LÄS MER:


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST