Fotograf: Lindsten/Nilsson

Hela listan: Här är Sveriges 101 supertalanger 2017

Veckans Affärer utser Sveriges Supertalanger för tionde året i rad. Här är personerna som redan satt avtryck på Sveriges näringsliv, och som kommer fortsätta med det.

De är entreprenörer, karriärister, influencers, samhällsbyggare och finansfolk – från 19-åriga artisten Zara Larsson till 30-åriga entreprenören Alexander Pärleros, och alla tänkbara begåvade människor däremellan.

”Vi utser Supertalangerna för att lyfta människor vi tror på och stötta dem när de fortsätter att själva lyfta sina idéer och verksamheter” säger Åsa Uhlin, chefredaktör på Veckans Affärer.

Enskilda talangers driv, talang, kunskaper och förmåga spelar ofta en avgörande roll.

Årets listetta Michelle Kadir lämnade sitt drömjobb på Spotify för att bli digitalchef på Sony Music. Nu befinner hon sig i frontlinjen för en bransch som för första gången på länge vädrar morgonluft – och hennes senaste projekt utnämndes nyligen till världens bästa musikapp. Läs vår intervju med henne här.

Listorna är uppdelade i fem olika kategorier: entreprenörer, karriärister, influencers, samhällsbyggare och finansfolk. Vi har pratat med alla listettorna inom respektive kategori – de berättar om sina karriärval, prestationer, motgångar, vad de brinner för och vad som är viktigt i livet. Låt dig inspireras.

Tryck på länkarna nedan för att komma vidare.

Sveriges 101 Supertalanger 2017:
Entreprenörerna
Karriäristerna

Samhällsbyggarna

Influencers

Finansfolket

Intervjuer med vinnarna:

ÅRETS SUPERTALANG 2017: Hon lämnade drömjobbet på Spotify för att lösa problem i krisbranschen – ”man måste våga misslyckas”


Han har receptet på framgång – Pärleros bygger startup-succéer på löpande band


Zara Larsson: "I åttan skrattade jag åt feministerna"

Han gick från IG i skolan till polare med Obama – ”beslutsfattarna har börjat lyssna på mig”


Hon vet hur du gör kometkarriär: ”Se till att leverera, det måste inte vara perfekt”


Han är lagspelaren som pressar storbankerna – från 16 till 100 miljarder på 10 år


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant