Fotograf: Pierre Ekman

Han har receptet på framgång – så bygger Pärleros startup-succéer på löpande band

Han har 200 000 lyssnare i veckan som alla vill bli lika framgångsrika som han. Stjärnsäljaren och serieentreprenören Alexander Pärleros delar med sig i Framgångspodden.

Framgångspodden, som snart är uppe i hundra avsnitt, har 200 000 lyssnare per vecka.

Alexander Pärleros saknade en poddvariant på Napoleon Hills storsäljare ”Tänk rätt, bli framgångsrik”. Gästerna har varit alltifrån Jesper Parnevik till hotellkungen Petter Stordalen.

Allt för att få svar på varför 1 procent av jordens befolkning äger 99 procent av alla tillgångar. Ofta kan det handla om något så enkelt som att jobba en timme extra per dag och bara längta till måndag.

Själv är han alltid uppe med tuppen och jobbar hårt enligt devisen att ingenting i livet är gratis. Hans framgångsrecept går ut på att hjälpa andra: hjälp tio så borde det hända saker, hjälp hundra så lär det hända saker och hjälp tusen så råder det inga tvivel om det.

Karriären inleddes som rekordung säljare på SBS Radio. Det dröjde inte länge förrän han snittade 200 000 kronor i månadslön.

Kolleger som följde med på kundbesök för att lära sig knepen blev mäkta förvånade när han inte ens hade med dator, utan bara lutade sig tillbaka för att lyssna in kundens behov.

När han mötte jämförelsebolag som Lendo och Elskling föddes idén om en tjänst som jämför mobilabonnemang – Mobilio. Det tog fyra år innan medie- jätten Schibsted köpte bolaget.

Försäljningen banade väg för den senaste skapelsen Pensionera, som kallats ett ”Spotify för pensionssparande”. Bolaget har nyligen vunnit Optimizer Investz globala tävling ”Start-Up Hunt” och en investering på 12 miljoner kronor.

”Vi hade rekord häromveckan. Vi har tjugo anställda, men räknar med att vara femtio vid slutet av året.”

Som röjdykare rodde han 11,7 mil till Norge på mindre än ett dygn och den utmaningen gav oräddhet och drivkraft.

”Jag låter mig inte påverkas av omgivningen och mina idéer stannar inte på idéstadiet.”

Framgångspoddarens 5 tips till blivande superentreprenörer:

  1. Var orädd när du utvecklar ditt nätverk, men satsa på win-win för att öka sannolikheten att lyckas.
  2. Ta små steg för att komma närmare din dröm. 
  3. Det krävs inte någon ny idé, det räcker att förbättra en befintlig med 20 procent.
  4. Slå ihop de bästa idéerna från en bransch, eller plocka den bästa idén från några branscher.
  5. Skriv ned hundra saker du vill uppnå och dela upp i A- B- och C-mål. Skriv en A4 om hur och varför du ska uppnå A-målen. Går det inte? Byt mål!

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST