ANNONS
Frederic Laziou har gjort en rekordsnabb resa till vd-stolen på Tacton.

”Vi sätter Tacton på den globala mjukvarukartan”

Från konsult till vd på ett år. Frederic Laziou har gjort en raketsnabb resa på Tacton som är världsledande inom sälj- och produktkonfigurationlösningar. Han beskriver ett företag som präglas av innovation och globalt tänk.

Tacton bildades ur ett forskningsprojekt inom artificiell intelligens, AI, vid Swedish Institute of Computer Science, SICS. I dag är företaget världsledande inom Configure, Price and Quote­lösningar, CPQ, en mjukvara för automatiseringen av försäljning av komplexa lösningar och produktkonfiguration.

"Enterprise Software kan verka lite osexigt och ointressant, men vi jobbar bland annat med Artificial Intelligence, Cloud, Internet of Things och Virtual Reality som är superspännande! Vi hjälper ledande industriella tillverkare som exempelvis Siemens, Scania och ABB med sin digitala transformation", säger Frederic Laziou, som började som konsult på Tacton våren 2015 för att sedan tillträda som vd ett år senare.

Frederic Laziou, som är fransman, berättar att det bland annat var Tactons globala profil som lockade honom dit. Han beskriver företaget som en smältdegel av olika nationaliteter.

Tacton

Tacton Systems är världsledande inom avancerad produktkonfiguration med en teknologi som gör det betydligt enklare för tillverkande företag att konfigurera, designa och sälja komplexa produkter. Lösningarna integreras enkelt med andra system och det finns en rad standardintegrationer för ledande system inom CRM, ERP, CAD, PDM och PLM.

Tacton har kunder över hela världen och bland annat ABB, Siemens och Caterpillar Propulsion.

Läs mer på www.tacton.com

"Tacton är ett svenskt företag men vi växer även utanför landets gränser. För lite drygt en månad sedan köpte vi till exempel ett tyskt företag som specialiserar sig på 3D­visualisering och Virtual Reality", säger han och fortsätter:

"Genom att använda oss av visualisering hjälper vi företag inom industrin att få ett bättre engagemang mellan sina kunder och produkter. Vi kan exempelvis ge en lastbilstillverkares kunder möjligheten att se sin lastbil i 3D och interagera med den genom att använda VR­-glasögon under beställningsprocessen", säger Frederic Laziou.

Ett annat viktigt steg i Tactons expansion har varit företagets partnerskap med det amerikanska företaget Salesforce.com som inleddes i höstas.

"Tillsammans kan vi erbjuda våra kunder en CPQ­-lösning i världsklass. För oss innebär samarbetet att vi har tillgång till Salesforce säljkanaler och sätter Tacton på den globala mjukvarukartan", säger Frederic Laziou.

Tacton öppnade precis sitt fjärde kontor i Chicago och finns sedan tidigare i Stockholm, Karlsruhe och Warszawa. För att kunna fortsätta vara konkurrenskraftiga på den internationella marknaden letar företaget efter nya talanger som vill vara med på Tactons expansiva resa.

"Vi söker allt från utvecklare till säljare som gärna får vara i olika karriärfaser. Tycker du om att jobba i en bransch som kontinuerligt förändras och vill jobba med den senaste tekniken ska du söka dig till oss. För att hjälpa våra nya medarbetare att växa och utvecklas i sina nya roller erbjuder vi ett fyra till sex veckor långt Talent Program där de introduceras i vår verksamhet och för våra kunder", avslutar Frederic Laziou.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.