Fotograf: John Peterson

Bill Gates: De här jobben är värda att hoppa av studierna för

Han hoppade av Harvard för att grunda Microsoft – här är jobben Bill Gates hade satsat på idag.

Bill Gates hoppade av Harvard 1975 för att grunda Microsoft – idag är han världens rikaste man. Gates menar att han hade tur att ha datorer som hobby och passion precis vid den tidpunkten då de just började förändra världen, och att det inte hade varit självklart för honom att satsa på samma sektor idag.

När Bill Gates föreläste på Columbia University för några dagar sedan fick han frågan vilka yrken han hade satsat på om han hade hoppat av studierna idag, skriver Fortune. Han svarade med att rada upp några områden där det finns mycket stor potential inför framtiden.

Här är 3 heta sektorer att satsa på just nu, enligt Bill Gates.

Artificiell intelligens
”Kapaciteten för artificiella enheter att läsa av och förstå material kommer att vara fenomenal. Allt som hör ihop med det skulle vara ett spännande karriärval i livet” säger Bill Gates, och tar upp exemplet med Googles AI DeepMind som vann i spelet Go, mot världsmästaren.

Energi
Innovationerna inom energisektorn kommer att vara monumentala, och det finns många karriärvägar som leder dit vi behöver komma – vilket är ett system som kan tillhandahålla hållbar, billig och pålitlig energi, enligt Bill Gates.

Biotech
Det behövs smarta innovationer för att bekämpa övervikt, cancer och depression menar Bill Gates, som säger att utvecklingen inom biotech går ”snabbare än någonsin.”


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST