Fotograf: Brian Solis/Flickr

Mannen som gick från vaktmästare till mångmiljonär: Min bästa investering kostade 300 kronor

Han jobbade som vaktmästare och pluggade aldrig vidare –  men en investering på 300 kronor fick honom att satsa på sig själv och bygga ett miljardimperium.

Tony Robbins växte upp under tuffa förhållanden, har ingen högre utbildning och tvingades flytta hemifrån vid 17 års ålder och försörja sig som vaktmästare. Idag har han grundat över 12 företag som sammanlagt drar in kring 5 miljarder dollar per år.

”Våra tuffaste utmaningar och problem, våra värsta misslyckanden – de ger insikt, för dem av oss som inte ger upp” säger Robbins till CNBC.

När Tony Robbins och jobbade deltid som vaktmästare tjänade han 40 dollar i veckan. När möjligheten att gå på ett seminarium med entreprenören Jim Rohn för 35 dollar dök upp var det alltså långt ifrån självklart att punga ut med nästan hela veckolönen.

Till slut bestämde sig Robbins för att gå i alla fall – det skulle visa sig bli hans livs bästa investering, enligt honom själv.

”Han lärde mig den ultimata hemligheten: ’hur ökar du ditt värde? Lär dig att jobba hårdare på dig själv än på ditt jobb.’ Han fick mig att sluta fokusera på sådant jag inte hade kontroll över, och fokusera på det jag faktiskt kunde kontrollera. Jag kunde bättra mig själv” säger Tony Robbins till CNBC.

Nyckeln till att lyckas som entreprenör är att göra mer för folk än vad något annat företag gör, samt att förstå dina kunder bättre än vad de förstår sig själva, enligt Robbins.

”Starta aldrig ett företag om det inte är ditt livs passion och du skulle kunna göra det utan att få betalt” säger Robbins till CNBC.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

MEST LÄST PÅ VA.SE

Senaste dygnet I veckan
  1. Svagaste kronan sedan 2002 - ”svårt att se vad som skulle kunna få det att vända”
  2. Lista: Sveriges mest attraktiva arbetsgivare 2019
  3. ”Jordens lungor” brinner rekordmycket – kan få förödande konsekvenser för klimatet
  4. Så klär du dig bäst för jobbintervjun – enligt modepsykologen
  5. Finland ska rösta för Storbritanniens räkning – när Brexit kryper närmare
  1. Oroväckande tecken: Danmarks tredje största bank betalar för att folk ska ta bolån
  2. PR-veteranen som upptäckte Greta Thunberg – och anklagades för att utnyttja hennes framgång
  3. Ny XXL-skandal – erkänner prisfusk
  4. Viktigaste faktorn till en framgångsrik start-up – enligt stjärnentreprenören som sålde sin app för 816 miljoner
  5. Möt mannen bakom Volvos Teslautmanare - ”Motorn är ointressant - designen är allt”

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.