Fotograf: Sam Ovens/YouTube

26-årige succé-entreprenören: Så gick jag från 0 till 90 miljoner på fyra år

Han grundade 3 bolag som alla floppade, men gav inte upp – fjärde bolaget drar nu in miljoner.

Sam Ovens sa upp sig från sitt första jobb efter examen, flyttade hem till sina föräldrars garage och startade tre bolag – alla floppade. Men han gav inte upp.

Fjärde försöket blev en konsultbyrå, som Sam Ovens grundade 22 år gammal. Och fjärde gången gillt: på fyra år har han byggt en succéverksamhet som drar in miljoner – hittills 10 miljoner dollar, motsvarande nästan 90 miljoner kronor, skriver Entrepreneur.

Det här är vad han har lärt sig.

1. Bygg ditt personliga varumärke fort
Ovens menar att det är viktigt att snabbt bygga upp sitt personliga varumärke för att affärerna ska blomstra. Ju fler som känner till dig, ju fler potentiella kunder har du.

"Om folk känner till dig och ditt personliga varumärke är det mer troligt att de kommer tro på ditt nya företag", säger han.

2. Använd dina nätverk
"Glöm inte bort ditt personliga nätverk av familj och vänner när du startar upp", påminner Ovens.

"Du kanske blir överraskad av hur många potentiella kunder som redan finns i din direkta närhet."

Vänner, familj och vänners vänner är alla möjliga kunder, som också är lättare att närma sig än personer du aldrig träffat.

3. Sluta aldrig lära dig
Det finns alltid en inlärningskurva när du startar ett nytt företag, och du kommer alltid stöta på nya utmaningar. Därför menar Ovens att man hela tiden måste ta in ny information och lära sig nya saker.

"Tack vare att information är så lättillgänglig nu för tiden kan alla entreprenörer lära sig i princip vad som helst. Jag har läst hundratals böcker och lärt mig om allt möjligt från marknadsföring, försäljning, redovisning och strategi till personlig utveckling", berättar han.

4. Lär dig hantera ett nej
"Att bli avvisad var en stor rädsla för mig i början", säger Ovens till Entrepreneur.

"Genom att tvinga mig själv att prata med främlingar om min verksamhet insåg jag att ett nej inte är något personligt, och det var förmodligen det viktigaste steget i min resa till framgång."


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST